Hvad koster en pool?

Hvor meget koster en pool? Hvordan bygger man en pool billigt?

Hvad koster det at bygge en pool?  Prisen for pool ligger i et stort interval fra 200.000-600.000 DK, men det kan være endnu dyrere.

Der er flere faktorer, der påvirker prisen på en pool, men i første omgang er det typen af pool. For eksempel er det meget dyrere at grave ud og derefter forme og flise en pool af mosaik, end det er bare at købe en underjordisk pool og bygge den med en vogn,

Sådan koster en pool bygget i stål

Man kan bygge en stålpool baseret på en selv tegnet konstruktion. Her er det er muligt at komme ned i pris ved at være lidt opsøgende efter billigere håndværkere og gøre en stor del af arbejdet selv.  En stål pool kan koste ca. dk 200.000 Et firma som Norh tømrer kan stå for at udgrave og lægge dræning.

Rustfrit stål pool pris

Der er forskellige kvaliteter af rustfrit stål. Du kan få et syrefast stål med højlegering, så det har god rustbestandighed.  Arbejdet med en poolen starter med  at et firma blev graver ud af hullet og dræner hullet til bunden. Derefter bliver selve stålpuljen svejset og løftet på plads. Til sidst bliv ydersiden af stålbassinet fyldt med beton.

Så meget koster en pool i støbt beton

En anden type pool, hvor du også har brug for at støbe, er betonpoolen. Det kan enten males eller klædes med mosaik på indersiden for at give et mere luksuriøst look. Sammenlignet med støbe arbejdet kræver dette mere præcision. Overfladen skal være perfekt for at få et godt slutresultat, mens stål pool kun nogenlunde.

Men for dem, der synes, at en specifik pool er lækker, forventes en pris at ligge mellem 350.000-600.000 dk. Der findes også varianter, der koster over en million. Omkostningerne varierer med en række faktorer, lige fra størrelse, geografisk placering, hvor meget af det arbejde du kan udføre selv, udstyr, jordforhold og virksomheders arbejds- og material omkostninger – men også hvordan du klæder dig ind. For eksempel koster eksklusive mosaikvalg mere end bare at male indersiden med den passende farve.

Så meget koster en pool i muret beton

En anden mulighed er en pool er en pool i tegl/beton. Disse koster omkring 350.000 dk.

Hvad er prisen på en Termopool og PP-pool?

Et lidt billigere alternativ er en såkaldt Thermopool. Det minder om en væggen pool, men er i stedet bygget op af isolerings blokke, hvorefter hele kroppen og indersiden støbes med foring. Det er den samme pris som ovenfor ville koste omkring dk 320.000 med denne teknologi.

Glasfiber pool og fiberglas pool koster

Der findes også swimmingpooler, som ikke behøver at blive støbte, såsom en gladfiber pool. Det består af en grund struktur normalt lavet af stål eller træ. Glasfiber pool i sig selv behøver ikke vedligeholdes, men på den anden side dårligere holdbarhed i forhold til en støbt pool, det angives, at levetiden er 10-15 år – hvorefter foringen skal udskiftes. Over tid kan denne også miste farve.

Et priseksempel på en glasfiberpool på 4×8 meter er dk 110.000, med dette så er der ikke udgravning, deponering, installation og overfladebehandling. Du vil kunne forvente at lægge til ca. 100 000 på dette.

Hvad er driftsomkostninger for en pool?

Husk, at en pool også koster penge i opvarmning og drift. En måde at reducere disse omkostninger på er at vælge en isoleret poolstruktur, der ikke mister varmen så hurtigt. En anden måde er at vælge et pooltak, der skaber en drivhuseffekt på indersiden.

Hvad koster det at bygge en pool, hvis du også køber et hus?

Nogle gange så kan du få rabat på din swimmingpool, hvis poolen er en del af  et nybyggeri-projekt. 

F.eks. så er blevet populært her i corona at bygge sommerhus i Sverige og på hus.se så kan du finde masser af forskellige forhandlere af sommerhus/småhus, som du sagtens også kan høre med, om hvad prisen for en pool er, hvis man køber både hus og en pool, ved samme forhandlere. 

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *