Hvad koster en gulvlægning?

Hvad koster gulvlægning? Hvad er timepris og pris pr. Kvadratmeter på gulvlægning?

Ansættelse af en gulvbelægger til gulvlægning kan ske enten ved at betale en timepris eller med en fast pris pr. Kvadratmeter gulvlægning eller en fast pris, der beregnes på forhånd for hele arbejdet. Her finder du eksempler på, hvad en gulvlægger koster i timen, og hvad forskellige gulve kan koste både i materialer og arbejds omkostninger.

Materielle omkostninger til gulvlægning, få svar på; Hvad koster gulvlægning

Gulvlægning-omkostninger.  I forhold til gulvlægning påvirker valg af materiale prisen meget. Der er ofte penge at spare, hvis du er på udkig efter tilbud eller lejer en gulvlæggere, da de ofte kan købe gulve til særlige priser direkte fra leverandørerne.

Her er nogle standardpriser for, hvad forskellige etager koster per kvadratmeter. Vær opmærksom på, at priserne er cirkapriser. Hvad der nøjagtigt koster afhænger af omfanget og hvor du bor, hvor godt du sammenligner priser og hvilken kvalitet du leder efter. Det lavere tal i prisklassen er for billige gulve fra store byggeforretninger, mens det højere tal er mere eksklusivt designergulve. Særlige forhold spiller også en rolle i prisen på materialer, såsom underlaget eller under fugtigheden i rummet, priserne her er angivet for gulve under normale omstændigheder.

Hvad koster gulvlægning? Gulv, pris pr. Kvadratmeter 

Gulvmateriale Pris pr. Kvadratmeter
Parketgulv 200 – 500 DK / kvm
Klik på parket 150 – 300 DK / kvm
Laminatgulve 50 – 200 DK / kvm
Linoleumgulv 280 – 400 DK/ kvm
Flisegulv 90 – 500 DK / kvm
Flisegulv 150 – 700 DK / kvm
Vinylgulv 200 – 400 SEK / kvm
Flow tætning 200 – 700 SEK / kvm *

* Prisen varierer meget afhængigt af hvor tyk en lagerflådepakke er nødvendig

Nogle ting, man skal overveje, når man køber gulve og investerer i gulvlægning:

Kontroller altid, om prisen inkluderer moms. Nogle handlende indstiller prisen uden moms, hvis de primært henvender sig til håndværkere.
Ud over selve gulvet er der ofte en masse mindre omkostninger, lige fra lister og tærskler til spartel eller skum. Forvent altid et tillæg på 10-20% på gulvprisen for disse “små ting”.
Sammenlign altid de priser, du finder på egen hånd, med hvad et gulvlægning kan tilbyde. De  giver sjældent rabat på prisen materialer, og du kan derfor spare penge ved at gå gennem et gulvfirma.

Arbejds omkostninger, når du ansætter en gulvlægger, hvad koster en gulvlægger?

Hvis du ikke selv lægger gulvet, kan du leje en gulvlægger. Så hvis du ikke kun gerne vil have svar på spørgsmålet; “hvad koster gulvlægning” men gerne vil vide have svar på; “hvad koster en gulvlægger”. I Danmark er timeprisen for en gulvlægger ca. 350-600 DK (inkl. Moms). 

De faktorer, der påvirker, hvad du i sidste ende betaler for at ansætte en gulvlægger, er blandt andre:

Din egen undersøgelse førmåge, hvis du tager forskellige tilbud fra gulvfirmaer i god tid, kan du lettere finde det “rigtige” prisniveau for dit gulvarbejde ved at sammenligne disse tilbud mellem dem.
Vær i Danmark, du bor. Større byer er generelt 15-25 procent dyrere. På den anden side er der normalt flere gulvlægger i de store byer, hvilket gør det lettere for dig at sammenligne flere forskellige virksomheder og vælge den bedste.

Hvor meget andet arbejde der tilføjes, såsom nedrivning af tidligere etager, flydepakning, andet cirkulært arbejde.
Omfanget af arbejdet. Mindre opgaver koster ofte lige så meget i “startomkostninger” som større, så udgifterne til arbejde pr. Kvadratmeter vil normalt være lidt lavere end for mindre etager.

Vil du gerne have et præcist svar på hvad koster en gulvlægger eller på hvad koster gulvlægning, så kan du indhente tilbud her.