Her er værktøjet, enhver gør-det-selv-mand bør have

Her er værktøjet, enhver gør-det-selv-mand bør have

Her er værktøjet, enhver gør-det-selv-mand bør have

Når du ser din tømrers værktøjskasse, kan det se ret skræmmende ud, hvad han har af udstyr og maskiner. Du har måske overhørt tømreren snakke med lærlingen om kopbor, unbrakonøglesættet eller hæftehammeren. Du kender muligvis til de fagtermer, eller måske er de helt nye for dig. Uanset om du har kendskab til den verden eller er ved at fylde værktøjskassen op, kommer der her en guide om redskaber og maskiner til værktøjskassen. For med få nye redskaber kan din værktøjskasse blive en tømrers værdig. 

Guiden starter med de større maskiner, og derefter gennemgår vi de mindre ting, som enhver værktøjskasse bør have. 

Vinkelsliber

En vinkelsliber er en essentiel del af værktøjskassen. Vinkelsliberen kan mange forskellige ting, både skære, slibe og polere. Er du i gang med et lille eller større renoveringsprojekt, er vinkelsliberen vigtig. Dog findes der vinkelslibere i enhver prisklasse og enhver kvalitet. Du kan have for øje at vælge en vinkelsliber, som er bedst i test. På https://bedsteitest.dk/vinkelsliber-test kårer de en testvinder samt sammenligner priser på forskellige vinkelslibere. 

Boremaskine 

Boremaskinen kender du. Den er et vigtigt værktøj både til de store ting og de små ting. En boremaskine bliver flittigt brugt, når der for eksempel skal flyttes. Den kan være behjælpelig, når der skal sættes skruer i til billeder, lamper osv. Den kan også være god, hvis du skal skille noget ad. 

Men en boremaskine kan også bruges til de større ting. Den vil gøre arbejdet med at bygge et skur, en carport eller et legehus meget lettere, da du ikke behøver at stå med stjerneskruetrækkeren, men blot kan bruge boremaskinen. Det er både hurtigere og mere effektivt. 

Rundsav 

Rundsaven er især god, hvis du er eller skal i gang med et større projekt. Rundsaven er ikke særlig stor, så det skal ikke være argumentet for ikke at købe en rundsav. Det betyder også, at den er nem at have med rundt i huset, haven eller de steder, du nu har behov for en sav. Derudover er den ofte på batteri. Såfremt du vælger samme mærke som din boremaskine, kan du ofte skifte batterierne mellem de to. 

Rundsaven kan bruges til at skære lange, lige snit, så især hvis du har OSB-plader, MDF-plader eller brædder til et skur, er den god. 

Slagboremaskine

Slagboremaskinen kan nogle gange erstattes af en almen boremaskine. Men der er dog en forskel. Den almindelige boremaskine kan ikke bore i sten eller beton, men det kan slagboremaskinen. Hvis du bor i et betonbyggeri, vil du have behov for den til at sætte billeder, lamper og andre ting op. Såfremt du er i gang med et renoveringsprojekt, er den essentiel, fordi den kan bruges til at nedbryde stenvægge og betonvægge. 

Små ting

Hammer, fukssvans, forskellige bor, forskellige bits, unbrakonøglesættet, tommestok, skruetrækker, vinkel, skruetvinge og kridtsnor er alle essentielle ting i værktøjskassen. Bor og bits er især vigtige, hvis du også investerer i boremaskine og slagboremaskine. Men alle disse redskaber vil gøre dine gør- det-selv-projekter nemmere, og ikke mindst sjovere. 

Inden du køber alle ting på listen, bør du undersøge markedet for priser, kvalitet og anbefalinger. Derudover bør du overveje dit behov, måske bor du ikke i et beton- eller murstensbyggeri og behøver ikke en slagboremaskine, men blot en boremaskine. Du kan også spørge din nærmeste tømrer til råds om, hvilke mærker han foretrækker. Det kan være en hjælp i en jungle af redskaber. Men det er ikke alle projekter, du bør kaste dig ud i. Du gør klogt i at overveje, om dine evner rækker til dine projekter. Er dette ikke tilfældet, bør du overveje, om du skal have fat i en tømrer eller handyman

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Byg & bolig
Kontakt os

Skriv til os her og vi vender tilbage til dig indenfor 24 timer, er du interesseret i et tilbud på tømrerarbejde i Storkøbenhavn så kan du indhente et tilbud her.