Indbygning af biopejs København

Indbygning af biopejs København
Indbygning af biopejs København

Indbygning af biopejs København

Drømmer du også om at få en biopejs indbygget i væggen, så er det nu, du skal slå til. Hos Norh Tømrer kan vi etablere din drømmepejs i hjemmet – endda langt billigere end du sikkert havde troet. 

Vi springer et led over, og køber direkte fra distributøren. Vores håndværkere er erfarne og kan indbygge pejse til bioethanol på kort tid. Derfor sparer du både penge på pejsen men også selve installationen. 

Mange muligheder

En biopejs kræver ikke skorsten eller aftræk. Den afgiver nemlig hverken røg, sod, aske eller andre former for gasser inde i hjemmet. Det betyder også, at monteringen er langt nemmere, og i princippet så gælder det for indbygning af biopejse, stort set det samme, som hvis der bare skulle have været et hul i væggen. Dog skal der naturligvis tages højde for brandsikkerhed, så man kan sove godt om natten. Af samme årsag er det en god idé at få en erfaren tømrer med svendebrev til at håndtere monteringen. 

Du kan montere de miljøvenlige biopejse stort set over alt. Som sagt kan de indbygges i muren. De kan også stå frit på gulvet, hænge ud fra væggen eller loftet. De fritstående modeller kommer mere eller mindre færdige, så her kræves ikke alverdens montering. Dog kan de være tunge, og derfor kan det være komfortabelt at få hjælp til montering og afskaffelse af emballage. 

De væghængte modeller hænges op på mere eller mindre samme måde som et maleri eller TV. Vi kommer med pejs, beslag og alt, du skal bruge til ophænge. Få timer senere så er vi ude igen, og har etableret et pejsemiljø på din væg. Det er en utrolig nem løsning, og pejsene fås i et hav af model. Du kan se væghængte pejse her.

Elektronisk styring

Du kan også få biopejse med elektrisk styring. Det betyder i daglig tale, at de kan tændes og slukkes fra eksempelvis en fjernbetjening eller din mobiltelefon. Det er smart, og det er vel efterhånden standarden i 2020. 

Vi forbinder dog ikke elektriske pejse helt med biopejse. De kaldes nærmere automatiske biopejse, fordi de har en automatisk, eller elektronisk, styring. De er oftest langt sikrere, fordi du aldrig er i direkte kontakt med hverken den brandfarlige væske eller lighter.

Du skal ikke bekymre dig om den elektroniske del. Hos Norh har vi autoriserede elinstallatører, der på sikker vis kan installere din pejs efter håndbogen.

Elektriske pejse

Vi tilbyder også installation af de såkaldte elektriske pejse, eller el-pejse som de også benævnes. Her har du en kunstig LED-flamme. Alt installation er elektronisk og det samme er betjening. Vi er eksperter i at installere disse LED ildsteder, som vi særligt i 2020 har oplevet stor efterspørgsel på. 

Man skal være opmærksomme på, at flere el-pejse og elektriske terrassevarmer kun må installeres af autoriseret elinstallatører. Det gælder eksempelvis modeller, som udleder over 3000 watt. Kontakt os og hør nærmere om en installation af din drømmepejs.

Hvad er forskellen på en handyman og en tømrer?

Hvad er forskellen på en handyman og en tømrer?
Hvad er forskellen på en handyman og en tømrer?

Hvad er forskellen på en handyman og en tømrer?

En tømrer er en type af håndværker, man kan også kalde en tømrer for træsmed, det er de samme. En tømreres værktøj er bland andet økse, sav og hammer og spik,  i modsætning til snedkeren, hvis fornemste værktøj er en høvle. Ud over bygnings tømrere findes der også skibstømrere.

Tømrerfaget er et af de ældste håndværk i Danmark, og det er et fag der rummer både en lang historie, stolthed og traditioner.

Som tømrer skal du gerne kunne lide at arbejde udenfor, da de fleste opgaver er der, selvfølgelig findes de også indendørs opgaver i tømrefaget. Du skal som tømrer kunne tåle højder, og kunne lide at bruge dine hænder praktisk. Arbejdet som tømrer kræver et godt håndelag, en god materialeforståelse samt evnen til at samarbejde med andre.

Hvordan finder jeg så en tømrer?

Du har fundet en, du kan for eksempel tage kontakt til os. Kontakt os nemmest på denne side. 

Hvad er en “Handyman”?

En handyman er et andet ord for en altmuligmand, en altmuligmand kan være lige så god som en tømrer eller anden håndværker. En handyman mangler som regel bare den samme uddannelse som en tømrer og derfor også et svendebrev. En handyman kan have årevis med erfaring indenfor forskellige håndværkerfag og havanlæg osv. 

Hvordan finder jeg så en Handyman?

Idag findes de fx forskellige portaler som du kan bruge online der tilbyder formidling mellem dygtige arbejdsmænd, altmuligmænd osv. og dem der søger god og billig hjælp. Du kan for eksempel kigge lidt nærmere på pinploy.dk, hvis du søger efter en billig hjælp til en praktisk ting i hjemmet eller i haven. 

.

 

Hvad koster snedker arbejde? Hvad koster en snedker til opsætning af møbler?

Hvad koster snedker arbejde Snedker til møbler
Hvad koster snedker arbejde Snedker til møbler

Hvad koster en snedker til skræddersyede møbler osv?

Dette er et rigtig godt spørgsmål og vi hos Norh tømrer vil gøre det bedste for at besvare spørgsmålet om hvad en snedker koster og snedker priser.

Vi bliver ofte ringet op af kunder, der spørger: ”Hvad koster snedkerarbejde?” Og det er jo selvfølgelig et meget godt spørgsmål man vi jo gerne vide hvilken snedker pris ens opgave har. Snedker arbejde er et håndværk, der kræver meget omhyggelighed og sans for detaljer. Det tager lang tid, derfor koster snedkerarbejde det også mere end et møbel fremstillet på en fabrik.

Hvor meget koster en snedker i timen?

En Dansk snedker koster normalt mellem DK 350-500 / time + moms.
Hvilken snedker, der opkræver per time, afviger noget. Det afhænger af forskellige faktorer:

F.eks. Snedker i store byer koster ofte lidt mere end en snedkere i en mindre by eller i en mindre by. Snedkere i København, Aarhus og Odense tager ofte lidt mere i timen end en snedker i Næstved og i Vejen.

Omfanget af jobbet har også betydning for, hvad det vil være for timepriser ved snedkerarbejde til sidst. Timepriser kan ofte forhandler mellem snedkeren og kunden, så det er op til dig at nå frem til en god timepris. Jo større projektet er, jo mere plads er der ofte for kunden til at forhandle med en bedre snedker timepris.

Snedkeren erfaring og kundskaber påvirker normalt også prisen.

Hvad er forskellen på en snedker og en tømrer?

En grov huskeregel på hvad forskellen er mellem dem er at “Snedkeren arbejder i centimeter, tømreren arbejder i meter”. Det, der menes med det er selvfølgelig at en snedkere laver finere, mere specialiseret arbejde end en tømrer. En tømrer bygger huse og andre store en ting og en snedker arbejder med detaljer. 

En alternativ snedker vi fundet på nettet er madrassnedkeren, madrassnedker betskæfter sig dog med at  informere omkring forskellige varianter af senge.  Samt finder frem til hvilken seng der passer dig bedst.

Blot til info Norh tømrer bygger også senge eller  fra bunden af, hvis de så ønskes. Vi skræddersyer også sengegavl og diverse sengløsninger til kunder. 

Reparation og restaurering af møbler og antikviteter, snedker priser

Prisen for reparation eller restaurering af et antik skrivebord eller den klassiske designer møbel afhænger selvfølgelig af opgavens omfang.

Norh tømrer og snedker er i denne situation lidt mere udforet med at komme med en fast pris over telefonen. Det er helt ligesom hvis du ringer til maleren og spørger, hvad det koster at få malet din lejlighed.

Omfanget på snedker opgaven og snedker prisen afhænger af hvad du har brug for hjælp til:

  • Er det bare overfladebehandling, møblet skal kun friskes op?
  • Eller er alle møblets samlinger løse, så det hele skal skilles ad og limes sammen på ny?Vi tager en fast snedker timepris, så prisen afhænger naturligvis af, hvor lang tid vi forventes at bruge på opgaven.

Hvis du tager nogle gode billeder og vedhæfter til os i vores kontakt formular, af dit møbel – med detaljer af skader og slid – og sender dem til os på mail, kan vi give dig et overslag på prisen.

En estimering af pris kan vi derfor give via mail og telefon, men en fast pris kan først gives når vi kigget på møblet.

Vi masseproducerer ikke og det er dygtige håndværkere, som af os får en fair løn, der står for processen fra start til slut.

 

Bygge sandkasse selv, byg din egen sandkasse

Bygge sandkasse selv, byg din egen sandkasse til haven og børnen
Bygge sandkasse selv, byg din egen sandkasse til haven og børnen

Byg din egen sandkasse med låg, gør det selv guide trin for trin

Her gennemgår vi hvordan man bygger en enkel rektangulær sandkasse, men det er selvfølgelig muligt at bygge sandkassen i andre former med det samme princip. Vælg fortrinsvis en flad overflade, hvor den er tør, men helst også skygge af hensyn til børnene, og hvor det er let for voksne at holde øje.

Starte med en skitse inden du går igang med at bygge din egen sandkasse

1. Begynd med at lave en simpel skitse af sandkassen med ethvert mål.

2. Bestil / køb det materiale, du har brug for, og de værktøjer, du mangler.

3. Marker hvor sandkassen skal være ved at sætte pinde i jorden og stramme ledningerne mellem pindene. Hvis jorden tillader det, kan det være en fordel at grave ud, hvor sandkassen skal være, så behøver kanten ikke at være så høj, og det er lettere at komme ind og ud af sandkassen.

4. Klip til fire hjørnestolper i den ønskede højde og plankerne til alle fire sider af den ønskede længde. Stolpenes højde bestemmer, hvor høj sandkassen skal være. Husk, at højden skal svare til den samlede bredde af de planker, du skal have som vægge.

5. Start med at samle en planke til en kort side med en planke til en lang side. Indsæt et hjørnestolpe på indersiden, hvor plankerne mødes, og skru plankerne ind i hjørnestolpen. Fortsæt derefter hele vejen rundt, så du har en ramme med fire hjørnestolper og fire planker i et rektangel. Fyld derefter med planker helt op på alle sider.

6. Når rammen er færdig, er det tid til at fremstille sæderammen. Så fire planker i den rigtige længde. Plankerne skal stikke omkring tre centimeter over kanten og skjule hjørnestolperne. Hvis du vil have ekstra fine hjørner, kan du klippe brædderne på 45 grader for at møde hinanden i hjørnet. Skru sædebordene fast på toppen af hjørnestolperne.

7. Anbring sandkassen på det tilsigtede sted, og anbring kluden i bunden og lidt op på kanterne. Fyld med sandkassesand!

8. Hvis du vil, kan du lave et låg for at holde katte, hunde og snavs væk. Så planker, så de når hele sandkassen og kan hvile på kanten af sandkassen. Skru dem derefter på to planker, som du lægger på tværs. Sørg for, at de to planker er på indersiden af kanten af sandkassen. Plankerne i låget skal sidde på et lille sted for luften at cirkulere. Hvis du har en stor sandkasse, kan du lave låg i to dele, og det vil være lettere at håndtere.

Legepladsen skal være et sikkert sted for børn at have det sjovt, byg din egen sandkasse med låg og andre ting

Et sted for leg og bevægelse. Mange børn drømmer om at have deres egen sandkasse og legeplads i haven derhjemme. nu kan drøm blive en realitet. Hos Norh Tømrer København kan vi bygge en legeplads til børn i alle aldre. Alt hvad du muligvis har af ønsker og for at bygge din egen stimulerende legeplads. Vi værdsætter høj kvalitet og sikkerhed, så dine børn har en god legetid.

Hvad skal en legeplads indeholde?

At bygge sin egen sandkasse med låg er en god start. Du kan også selv bygge træ-gynger og baby-gynger samt bud-gynger og tvilling-gynger. Eller få hjælp af os. Enhver, der ønsker, kan også se på en eventyrlig legeplads, der med sine mange muligheder kan holde børnene igang i timevis. Vi anbefaler også at købe en sandkasse, der kan glæde både store og små. Her kan børnene have det sjovt at bage kager og bygge sandfigurer. 

Hvor meget koster det at bygge en sandkasse selv eller at bruge en tømrer? hvor meget koste ren hjemme legeplads?

At bygge din egen sandkasse eller legeplads behøver ikke at være en dyr historie. Hvad det endelige beløb lander på afhænger af, hvor meget og hvilken type legeredskaber du ønsker og vælger. Kontakt os hvis du ønsker at have hjælp til at bygge en sandkasse eller bare hjælp til at komme igang med at bygge en egen sandkasse eller legeplads.

Hvis sikkerhed interesserer dig, også sikkerhed i hjemmet så vil vi anbefale at tage et kig på denne side.

Byg dit eget hegn gør det selv guide

Byg dit eget hegn, gør det selv
Byg dit eget hegn, gør det selv

Byg dit eget hegn – gør det selv guide til bæredygtigt resultat, til selv bygge hegn

Indram din have med et pænt hegn. Med den rigtige metode og materialer får du en smuk ramme af din villa, der varer i mange år. Vi guider dig gennem trinnene til den perfekte hegnbygning.

Stil dig selv nogle spørgsmål om hvad for hegn du kan tænke dig

Den første ting at gøre er at tænke på formålet med hegnet og hvorfor du bygger det. Skal det holde børn og dyr inde, vil du markere en grænse eller skabe en gennemsigtighed beskyttelse? Formålet er afgørende for, hvad design og funktion hegnet skal have.

Planlægning – det første trin i hegn bygning når du skal bygge hegn selv

At bygge et hegn er et relativt simpelt projekt med få faldgruber, som selv der er ikke-handy kan håndtere. Hegnets størrelse og valg af materialer styrer dets formål, ligesom dit budget gør. Vil du købe komplette sæt eller bygge hegn selv? Når du har svaret på disse spørgsmål, kan du begynde at planlægge konstruktionen af dit hegn.

Kom i gang med at bygge hegnet

Kontroller jordforholdene for bedst at tilpasse typen af jordbeslag, og markér derefter, hvor hegnstolperne skal placeres. Grav grove, hvis du skal støbe eller lægge betonblokke og udføre et solidt underarbejde, så hegnet kan modstå de forskellige belastninger i vejret.

Hegn, moduler eller gør det selv fra bunden

Der er mange forskellige måder at håndtere hegn på, den afgørende faktor er jordstøtten og den type hegn, du har til hensigt at bygge

Hvis du finder hegnstolpe. skal du først måle den rigtige placering, den anbefalede afstand er 0,6 meter. Udgrav derefter huller, hvor de skal placeres. Dybde afhænger af jordens stabilitet.

Frostsikringbeskyttelse

Den største udfordring i en hegnbygning ligger i at grave ned sokklerne dybt nok, Du skal grave en dybde på mindst 1,2 meter for at få en sikker frostsikring. Hæld derefter noget grus i bunden af hullet, og anbring et støbeslanger i midten. Sørg for, at den står lige og fyld med jord rundt omkring. Placer en stang sko eller sokkel i midten og fyld røret med beton.

Plakat og betonsokkel

Hvis du har en løs overflade, kan du med fordel slå ned spyd i jorden. Disse findes i forskellige post dimensioner. De fungerer dog dårligere på hårde overflader, eller hvis du har klipper i jorden. Fordelen med postspiders er, at det er både tidseffektivt og enkelt.

En anden almindelig metode er en færdig betonterminalblok, som du graver ned i jorden. Klemmeblokken er stabil, robust og leveres i flere dimensioner. Der kræves imidlertid ikke støbning, betonstinten er tung og kræver en masse arbejde.

For at hegnstolpen har en længere levetid er det vigtigt, at toppen har en skråt skrå kant for vandafløb. På denne måde optager træet ikke al fugtigheden, men lader det i stedet løbe af.

Færdig monterende bygge hegn selv sæt kan gøre det nemmere

Bygning af hegn med færdige hegnprofiler er et glat og omkostnings effektivt valg. Da hegnprofilerne findes i færdige sektioner, behøver du kun at fastgøre dem til stolperne ved hjælp af skruer eller søm. Du finder dem i en række forskellige varianter, design, længder og udseende. Du kan også vælge mellem trykimprægneret træ eller formalede sektioner.

Det er vigtigt at huske på, når man køber færdige hegnprofiler, at jorden skal være så lodret som muligt for at hegnet skal være lige.

– Et populært hegn, som mange mennesker bygger, er X-hegnet, hvor du danner et kryds mellem to søjler. Afstanden mellem søjlerne varierer normalt fra 1-1,2 meter

En anden klassisk mulighed, som mange mennesker vælger, er hegnmodellen med lige savede sav. Dets enkelhed gør det passer overalt.

Byg hegnet selv

Hvis du vil bygge et mere tilpasset eller personlig hegn, skal du montere det selv. Derefter vælger du dit eget materiale, du så, måler og kan frit vælge mønstre for at få et hegn med et unikt mønster og look, der passer til dine personlige ønsker. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du bygger, er der en række guider på nettet.

En normal afstand mellem søjlerne er 1,5-2 meter afhængigt af design og dimension af søm stængerne.

Hvis du ikke ønsker at bygge dig selv, kan du købe materialet og leje en håndværker til konstruktion af hegnet. Imidlertid vil du sandsynligvis være i stand til at gøre det på egen hånd.

Byg hegn på skrånende grund

Hvis du bygger et hegn på en skrånende jord, skal du bruge et åndeniveau, når du fastgør det første stolpe, og derefter bruge en skabelon til de resterende hegns stolper. Du kan også bygge et lige hegn med en gradvis stigende vandret overkant. I dette alternativ kan hegnets nederste kant enten følge jordhældningen eller tilpasses til en betonfod med støbt stolper.

Valg af materiale til dit hegn når du skal bygge hegn selv

Det, der styrer valg af materiale, er hegnets formål og budget. De fleste hegn er bygget af træ, komposit er en anden variant, mens andre for eksempel vælger at oprette et hegn som indramning af stedet.

Færdig byggede hegn til at selv sætte op 

Bygning af hegn med færdige hegnprofiler er et glat og omkostnings effektivt valg. Da hegnprofilerne findes i færdige sektioner, behøver du kun at fastgøre dem til stolperne ved hjælp af skruer eller søm. Du finder dem i en række forskellige varianter, design, længder og udseende. Du kan også vælge mellem trykimprægneret træ eller formalede sektioner.

Det er vigtigt at huske på, når man køber færdige hegnprofiler, at jorden skal være så lodret som muligt for at hegnet skal være lige.

Hvis du gerne vil have hjælp til at bygge et hegn delvist eller fuld hjælp af en dygtig tømrer så kan vi hjælpe. Kontakt os her. 

Gør det selv guide: Byg dit eget legehus

Byg dit eget legehus
Byg dit eget legehus

Gør det selv guide: byg dit eget legehus

 

Kombiner din håndværkergen med børnenes ønske om deres eget legehus – byg legehuset du altid har drømt om! Her kommer vi med en trin for trin guide til hvordan. 

 

1. Lad de indvendige vægge bestemme størrelsen på legehuset, når du skal bygge dit eget legehus

Lad størrelsen af de indvendige vægge bestemme størrelsen på legehuset. Brug for eksemel en 120 cm bred spånplade, som højden af langsidene, mens gavlene fik bredden. Brug nu dimensionerne, når du stiller dem op på gulvet, som måler i alt 240 x 140 centimeter med 120 x 45 mm størrelser. Spike her en krydsfinerplade nedenunder, der måler 200 x 140 centimeter og fyld denne med isolering.

2. Samle reglerne

Skær langsidene op til 120 x 200 cm og kig efter vinduer. Skru derefter drejeknapper (95 x 45 mm) direkte ind i skiven, omkring vinduer og alle yderkanter. Skær galvelsiderne, som er 120 cm brede og med en takhældning på 40 grader, ud. På en gavl så du også døren i den passende størrelse. Fastgør skinner til alle udvendige kanter og omkring døren, undtagen loftvinklen, hvor du monterer stængerne 45 mm fra kanten.

De indvendige vægge males inden du samler legehuset, byg dit eget legehus

3. Samle legehuset

Placer alle vægge på det nye gulv øverst og fastgør dem midlertidigt med skruer eller tang. Monter vinduer, i dette tilfælde special fremstillede plexiglasruder, og fastgør dem på lamellerne. Isoler alle vægge og dæk med pap. Hvis du er ubeslutsom, er det nu, du ringer til elektriker og beder ham om at trække alle ledninger ind i legehuset for fremtidig loftlampe eller væglampe.

 

4. Byg nu de  udvendige vægge

Dæk ydervæggene med ethvert panel fra gulvet op til den fremtidige loft kant (vent med hjørnerne), og slut med maling udvendigt og indvendigt. Hvis du er en modig, så lad børnene hjælpe.

5. Forsegle loftet med søm

Når hele reglen er dækket, skal du fastgøre en ekstra regel (95 x 45 mm) ovenpå. Fastgør det sidste tagpanel nedenunder, og monter derefter skinnerne på tagets lange og korte sider, og dæk overfladen med vindplade. Isoler og monter et krydsfinerplade på toppen og dæk med pap, der er fastgjort til en trekantstrimmel på begge sider.

6. Løft huset ud i deler

Løft derefter hele huset ud i dele: først gulvet og derefter alle fire vægge, som du skruer ind i hinanden, og til sidst løfter du loftet på plads.

7. Afslutte projektet, så er du færdig med dit projekt; byg dit eget legehus

Afsluttes med montering af alle dele, sæt de sammen, starte med guld og afslutte med loft. 

 

Synes du at de  alligevel lyder som en kompliceret opgave? Så kan vi hos Norh Tømrer hjælpe, hvis det er i Storkøbenhavn. Du kan kontakte os gennem vores kontakt formular her på siden og her få et tilbud på dit nye legehus.

Søger du noget anden indenfor renovering som vi ikke kan tilbyde så kan du sagtens finde det på Niipit.dk, der kan du nemlig finde næsten alt indenfor bolig og butikker. 

Hvordan bygger man en pool? Hvor meget koster en swimmingpool?

Hvad koster en pool?
Hvad koster en pool?

Hvor meget koster en pool? Hvordan bygger man en pool billigt?

Hvad koster det at bygge en pool?  Prisen for pool ligger i et stort interval fra 200.000-600.000 DK, men det kan være endnu dyrere.

Der er flere faktorer, der påvirker prisen på en pool, men i første omgang er det typen af pool. For eksempel er det meget dyrere at grave ud og derefter forme og flise en pool af mosaik, end det er bare at købe en underjordisk pool og bygge den med en vogn,

Sådan koster en pool bygget i stål

Man kan bygge en stålpool baseret på en selv tegnet konstruktion. Her er det er muligt at komme ned i pris ved at være lidt opsøgende efter billigere håndværkere og gøre en stor del af arbejdet selv.  En stål pool kan koste ca. dk 200.000 Et firma som Norh tømrer kan stå for at udgrave og lægge dræning.

Rustfrit stål pool pris

Der er forskellige kvaliteter af rustfrit stål. Du kan få et syrefast stål med højlegering, så det har god rustbestandighed.  Arbejdet med en poolen starter med  at et firma blev graver ud af hullet og dræner hullet til bunden. Derefter bliver selve stålpuljen svejset og løftet på plads. Til sidst bliv ydersiden af stålbassinet fyldt med beton.

Så meget koster en pool i støbt beton

En anden type pool, hvor du også har brug for at støbe, er betonpoolen. Det kan enten males eller klædes med mosaik på indersiden for at give et mere luksuriøst look. Sammenlignet med støbe arbejdet kræver dette mere præcision. Overfladen skal være perfekt for at få et godt slutresultat, mens stål pool kun nogenlunde.

Men for dem, der synes, at en specifik pool er lækker, forventes en pris at ligge mellem 350.000-600.000 dk. Der findes også varianter, der koster over en million. Omkostningerne varierer med en række faktorer, lige fra størrelse, geografisk placering, hvor meget af det arbejde du kan udføre selv, udstyr, jordforhold og virksomheders arbejds- og material omkostninger – men også hvordan du klæder dig ind. For eksempel koster eksklusive mosaikvalg mere end bare at male indersiden med den passende farve.

Så meget koster en pool i muret beton

En anden mulighed er en pool er en pool i tegl/beton. Disse koster omkring 350.000 dk.

Hvad er prisen på en Termopool og PP-pool?

Et lidt billigere alternativ er en såkaldt Thermopool. Det minder om en væggen pool, men er i stedet bygget op af isolerings blokke, hvorefter hele kroppen og indersiden støbes med foring. Det er den samme pris som ovenfor ville koste omkring dk 320.000 med denne teknologi.

Glasfiber pool og fiberglas pool koster

Der findes også swimmingpooler, som ikke behøver at blive støbte, såsom en gladfiber pool. Det består af en grund struktur normalt lavet af stål eller træ. Glasfiber pool i sig selv behøver ikke vedligeholdes, men på den anden side dårligere holdbarhed i forhold til en støbt pool, det angives, at levetiden er 10-15 år – hvorefter foringen skal udskiftes. Over tid kan denne også miste farve.

Et priseksempel på en glasfiberpool på 4×8 meter er dk 110.000, med dette så er der ikke udgravning, deponering, installation og overfladebehandling. Du vil kunne forvente at lægge til ca. 100 000 på dette.

Hvad er driftsomkostninger for en pool?

Husk, at en pool også koster penge i opvarmning og drift. En måde at reducere disse omkostninger på er at vælge en isoleret poolstruktur, der ikke mister varmen så hurtigt. En anden måde er at vælge et pooltak, der skaber en drivhuseffekt på indersiden.

Hvad koster gulvlægning og en gulvlægger? Timepris og pris pr. Kvadratmeter

Hvad koster en gulvlægning?
Hvad koster en gulvlægning?

Hvad koster gulvlægning? Hvad er timepris og pris pr. Kvadratmeter på gulvlægning?

Ansættelse af en gulvbelægger til gulvlægning kan ske enten ved at betale en timepris eller med en fast pris pr. Kvadratmeter gulvlægning eller en fast pris, der beregnes på forhånd for hele arbejdet. Her finder du eksempler på, hvad en gulvlægger koster i timen, og hvad forskellige gulve kan koste både i materialer og arbejds omkostninger.

Materielle omkostninger til gulvlægning, få svar på; Hvad koster gulvlægning

Gulvlægning-omkostninger.  I forhold til gulvlægning påvirker valg af materiale prisen meget. Der er ofte penge at spare, hvis du er på udkig efter tilbud eller lejer en gulvlæggere, da de ofte kan købe gulve til særlige priser direkte fra leverandørerne.

Her er nogle standardpriser for, hvad forskellige etager koster per kvadratmeter. Vær opmærksom på, at priserne er cirkapriser. Hvad der nøjagtigt koster afhænger af omfanget og hvor du bor, hvor godt du sammenligner priser og hvilken kvalitet du leder efter. Det lavere tal i prisklassen er for billige gulve fra store byggeforretninger, mens det højere tal er mere eksklusivt designergulve. Særlige forhold spiller også en rolle i prisen på materialer, såsom underlaget eller under fugtigheden i rummet, priserne her er angivet for gulve under normale omstændigheder.

Hvad koster gulvlægning? Gulv, pris pr. Kvadratmeter 

Gulvmateriale Pris pr. Kvadratmeter
Parketgulv 200 – 500 DK / kvm
Klik på parket 150 – 300 DK / kvm
Laminatgulve 50 – 200 DK / kvm
Linoleumgulv 280 – 400 DK/ kvm
Flisegulv 90 – 500 DK / kvm
Flisegulv 150 – 700 DK / kvm
Vinylgulv 200 – 400 SEK / kvm
Flow tætning 200 – 700 SEK / kvm *

* Prisen varierer meget afhængigt af hvor tyk en lagerflådepakke er nødvendig

Nogle ting, man skal overveje, når man køber gulve og investerer i gulvlægning:

Kontroller altid, om prisen inkluderer moms. Nogle handlende indstiller prisen uden moms, hvis de primært henvender sig til håndværkere.
Ud over selve gulvet er der ofte en masse mindre omkostninger, lige fra lister og tærskler til spartel eller skum. Forvent altid et tillæg på 10-20% på gulvprisen for disse “små ting”.
Sammenlign altid de priser, du finder på egen hånd, med hvad et gulvlægning kan tilbyde. De  giver sjældent rabat på prisen materialer, og du kan derfor spare penge ved at gå gennem et gulvfirma.

Arbejds omkostninger, når du ansætter en gulvlægger, hvad koster en gulvlægger?

Hvis du ikke selv lægger gulvet, kan du leje en gulvlægger. Så hvis du ikke kun gerne vil have svar på spørgsmålet; “hvad koster gulvlægning” men gerne vil vide have svar på; “hvad koster en gulvlægger”. I Danmark er timeprisen for en gulvlægger ca. 350-600 DK (inkl. Moms). 

De faktorer, der påvirker, hvad du i sidste ende betaler for at ansætte en gulvlægger, er blandt andre:

Din egen undersøgelse førmåge, hvis du tager forskellige tilbud fra gulvfirmaer i god tid, kan du lettere finde det “rigtige” prisniveau for dit gulvarbejde ved at sammenligne disse tilbud mellem dem.
Vær i Danmark, du bor. Større byer er generelt 15-25 procent dyrere. På den anden side er der normalt flere gulvlægger i de store byer, hvilket gør det lettere for dig at sammenligne flere forskellige virksomheder og vælge den bedste.

Hvor meget andet arbejde der tilføjes, såsom nedrivning af tidligere etager, flydepakning, andet cirkulært arbejde.
Omfanget af arbejdet. Mindre opgaver koster ofte lige så meget i “startomkostninger” som større, så udgifterne til arbejde pr. Kvadratmeter vil normalt være lidt lavere end for mindre etager.

Vil du gerne have et præcist svar på hvad koster en gulvlægger eller på hvad koster gulvlægning, så kan du indhente tilbud her. 

 

Dette skal du være opmærksom på under din renovering

Ombygning
Ombygning

Dette skal du være opmærksom på under din renovering

Alle ønsker sig et hjem der både ser godt ud, og hvor man kan føle sig tilpas. For at opnå dette, kan det være nødvendigt med en renovering. Der er dog flere ting, der er vigtige at være opmærksom på under en renovering af hjemmet, for at sikre at endelige resultat passer perfekt til dig.

Økonomi

En renovering af dit hjem kan være en dyr affære. For at sikre at den ikke bliver for dyr, er det vigtigt at du fra start af beslutter hvor meget du vil budgettere med til renoveringen. Det er vigtigt at du gennem hele processen holder et skarpt øje op dit budget og ikke overskrider det. Det kan være at du undervejs er nødt til at prioritere og gøre op med dig selv hvad der er mest nødvendigt.

For at spare på nogle poster, kan du også gøre nogle af tingene selv. Du kan f.eks. selv slibe dit træ- og parketgulv, ved at leje en gulvsliber til jobbet Der findes nemlig et væld af maskiner der gør renoveringen af hjemmet meget nemmere, og dermed kan du slippe for betaling af arbejdskraft på flere poster.

Funktionalitet

Det er vigtigt at gøre dit hjem mest muligt funktionelt, så det passer til din hustands hverdag. Tænk derfor på praktiske løsninger der kan gøre hverdagen nemmere, og som muligvis kan spare dig tid og kræfter.

Det kan eksempelvis være en god ide at installere et blødgøringsanlæg, og komme kalken til livs i dit hjem. Dermed sparer du dig selv for den uendelige kamp mod kalk på fliserne i brusekabinen og i elkedlen. Mange små forbedringer kan nemlig samlet øge hjemmets funktionalitet i høj grad.

Andre vigtige ting at tage højde for under en renovering, er at det enkelte rum er placeret med hensyn til dets funktion, og at der bruges mindst mulig spildplads. På den måde optimeres funktionaliteten i hjemmet og du får mere ud at husets kvadratmeter.

 

Lys

Lys

Det er vigtigt at der under renoveringen er fokus på brug af natuligt lys. Det gør nemlig en stor forskel og betyder, at det er rarere at opholde sig i de forskellige rum. Så installer store vinduer, når du ombygger dit hus.

Desuden gør det noget godt for rummene at der er store vinduer. Rummene syner nemlig større og en stor del af oplevelsen af at bo indendørs, er at se udendørs.

Hvis du ikke har budgettet til at udskifte dine vinduer, kan du eksperimentere med at male dine vinduer. Når du maler dine vinduer i en lysere farve, maksimerer du lyset der kommer gennem vinduerne. Samtidig er det en fordel af male alle vægge og lofter i en lys farve, så det naturlige lys bedre reflekteres og spredes ud i rummet.

Opbevaring

Under renovering af dit hjem er det vigtigt at tænke opbevaringsmuligheder ind. Dette er nemlig et punkt, som mange glemmer, hvilket betyder at deres ellers nyrenoverede hjem, fremstår rodet og uorganiseret. Sørg derfor for at maksimere din opbevaring idet, at massere af opbevaringsmuligheder kan gemme alt det væk, som virker forstyrrende for øjet.

Du kan få en tømrer til at speciallave nogle indbyggede skabe, der passer perfekt til dit hjem, og som passer ind i stilen. Når dine skabe er en integreret del af dit hjem, lægger du ikke mærke til dem på samme måde som almindelige skabe. De optager altså ikke visuelt rum, men virker skjulte.

På samme måde at det vigtigt at huske på at der skal være massere skabsplads i køkkenet. Det er nemlig et af de vigtigste rum i huset, og det er vigtigt at der er plads og opbevaring til din hustand.

Hvad koster håndværkere ?

Vi kigger her nærmere på timepriser for blandt andet tømrere, malere, blikkenslagere, elektrikere og murere.
Håndværker i timepris. En løsning, når man hyrer en håndværkere. Hvad enten det er tømrere, elektrikere eller en varmepumpeinstallatør. Er, at håndværkeren indstiller en fast timepris og derefter specificerer, hvor mange timer han har brugt på arbejdet. hvilket giver de samlede pris. Denne type af tilbud kan vi på Norh Tømrer Tilbyde. Hvis du vil, kan du ogs sætte en grænse for, hvad tømrer eller arbejdet kan koste, men så er det vigtigt at regulere dette i aftale med håndværkeren på forhånd.

Timepriser for forskellige typer kunsthåndværkere varierer. Men hvis du vil have en sum mellem tommelfingeren og pegefingeren til det, som håndværkere koster, er 500dk / h en rimelig timepris. Håndværkere sætter imidlertid deres egne priser, så til sidst er det i forhandlingen mellem håndværkeren og dig som kunde. At det rigtige bliver besluttet.
Standard timepris for forskellige typer håndværkere. Naturligvis er det vanskeligt at indstille timepriser for kunsthåndværkere generelt. Fordi der er så mange forskelle, også inden for forskellige håndværksgrupper. En dygtigt tømere vil kunne gøre arbejder på halv tid i forhold til en mindre erfaren. Timepriser og løn omkostninger varierer også afhængigt af faktorer som. Arbejdsgiver forening, omfanget af arbejde (jo større projektet er, jo større er chancen for mindre timepris). Hvor i landet du bor (generelt er timeprisen lidt højere i større byer) og din egen forhandling af prisen med håndværkeren.

norh tømrer københavn udfører det tømrer arbejde som du skal bruge.

Ca. priser på håndværkere

Type arbejde Pris pr. Time ekskl. moms. Få et tilbud!

Maler tømrer  300-450 dk /time

Tømrer murer  350-550 dk/time

Elektriker  400-550 dk / time

Gulvbelægning  350-600 dk/time

VVS / VVS  450-600 dk/ time

Entrepreneur  400-600 kr / time 

Du kan læse endnu mere om tømrer timepriser på denne side.