Fire gode råd til dig, som gerne vil renovere din stue

Fire gode råd til dig, som gerne vil renovere din stue

Fire gode råd til dig, som gerne vil renovere din stue

Fire gode råd til dig, som gerne vil renovere din stue

Der kan være mange gode grunde til, at du gerne vil renovere din stue. Måske er det blevet nødvendigt med nye farver på væggene, eller måske vil du gerne indrette din stue, så den passer bedre til de mennesker, som benytter den i hverdagen. Uanset grunden, så kan dette hurtigt blive et uoverskueligt projekt, og derfor får du i denne artikel fire gode råd til, hvad du kan gøre, når du har planer om at renovere din stue. Du kan for eksempel overveje en billig tømrer, som kan komme og hjælpe dig med at skabe gode løsninger i rummet, når det kommer til nyt gulv eller måske opsætningen af en smuk trappe til første sal. 

Husk at planlægge dit budget

Når du gerne vil renovere din stue, så kan det hurtigt blive en dyr affære, hvis ikke du beslutter dig for at lægge et godt budget. Derfor er det en en god ide, at du beslutter dig for, hvor meget du gerne vil bruge på at komme i mål med projektet, så du kan bedømme, hvor du skal sætte af til de forskellige poster. Dette kan være professionel hjælp, som en tømrer, til at hjælpe med at lægge nyt gulv i stuen. Det kan også være, at du gerne vil benytte en dyrere maling til dine vægge, og at dette kan komme til at koste på bundlinjen. Uanset, hvordan du gerne vil bruge din penge, når du skal renovere, så er det vigtigt, at du tænker over, hvordan du kan få råd til det hele, inden du beslutter dig for at rive den første mur ned eller købe nye gulvplanker. 

Tal med en professionel, inden du går i gang 

Inden du beslutter dig for, at du gerne vil lægge dit kommende nye gulv selv, så er det en god ide, at du taler med en professionel. Dette kan være en tømrer, eller det kan være en af de mange forskellige sælgere af trægulv, som kan henvise dig til forskellige manualer eller personer, som kan vise dig, hvordan du bedst kommer i mål. Når du tager dig tiden til dette, så kan du være sikker på, at du får det bedste resultat, og at du ikke kommer til at skulle lave projektet om igen. Dette kan både være dyrt og meget tidskrævende, og en stue er som oftest det rum, hvor familien samles, så denne kan være hård at skulle undvære i tiden, hvor de nye rammer bygges. 

Brug tid på forberedelsen 

Når du skal til at renovere din stue, så er det en god ide, at du bruger en del tid på at forberede rummet, inden du begynder. Dette betyder, at du skal fjerne alle de større møbler fra rummet, inden du begynder at lægge nyt gulv, eller inden du begynder at male. Det er også vigtigt, at at du afdækker alle vindueskarme, dørkarme og gulv, inden du begynder at male, da disse også kan blive beskidte i denne proces. Når du gør dette trin ordentlig og tager dig tiden til at komme i dybden med forberedelsen, så er du også bedre udrustet til at gå i gang, uden at du behøver at bekymre dig for resultatet efterfølgende og de konsekvenser, som den kan have. På denne måde kommer du altså bedst gennem en renovering af din stue. 

Brug tid på at finde de bedste materialer 

Der findes hundreder typer af gulv og maling på nettet, hvilket kan gøre det meget svært at finde ud af, hvad du har brug for, og hvad du blot kan sortere fra i udvalgsprocessen. Derfor er det vigtigt, at du sætter god tid af til at finde lige præcis de forskellige materialer, som du skal bruge, og som kan holde i mange år ud i fremtiden, så du ikke skal bruge flere penge på at renovere kort tid efter, at du allerede har haft malerpenslen fremme. Hvis du er i tvivl omkring hvilke produkter, som du skal bruge, så er det en god ide, at du sørger for at tale med en professionel sælger eller en tømrer eller maler, som kan hjælpe dig med at finde lige præcis de produkter, som du står og mangler. 

 

Følger du disse fire forskellige råd til, hvordan du nemmere kan renovere din stue, så kan du hurtigt og simpelt komme i mål med dit projekt, så du kan bringe nyt liv ind i dit hjem. Dog er det vigtigt at huske, at det altid er en god ide, at du rådfører dig med en tømrer eller en anden professionel, som kan hjælpe dig, hvis du skal lave større ændringer i hjemmet, da dette er det sikreste for både dig og din familie. Så kan du nemlig få den sikre og flotte stue, som du går og drømmer om. 

Giv dit hjem en totalrenovering

Giv dit hjem en totalrenovering

Er du efterhånden blevet rimelig træt af det sted, du bor? Måske synes du, at dit hjem er kedeligt, og at du trænger til en vis grad af luftforandring? Så kan det være, du skal overveje at give dit hjem en total renovering.

En renovering kan omfatte mange ting. Den kan omfatte skiftning af gulve, loft, isolering og ommøblering. Du bør beslutte for en eller to områder, hvor du kunne tænke dig at begynde renoveringen. På denne måde overskueliggør du processen for dig selv.

Passende steder at starte kunne fx være at få lagt et nyt gulv. Det kunne også være ved at få udskiftet varmepumpe eller alternativt forsyne dit hjem med en varmepumpe. Læs mere her.

Et nyt gulv kan gøre hele forskellen

Hvis du har lyst til at gøre noget ved dit hjem, så kan et nyt gulv være løsningen. Et smukt gulv, som det er let at vedligeholde, betyder mere, end man måske lige skulle tro.

Hvis du er interesseret i gulve eller mangler inspiration til at få skiftet dit gulv, kan du mange steder finde artikler med fx emnet 3 tips til at få flotte gulve. I sådanne artikler kan du få gode råd og vejledning til, hvorfor det er så vigtigt med flotte gulve, samt hvordan du kan gøre dit gulv endnu smukkere.

Et smukt gulv kan gøre en større forskel for hele dit hjems udtryk, end man måske lige skulle tro. Dette kan begrundes med, at gulvet jo både fysisk og metaforisk er hele grundlaget i dit hjem.

Hvordan opvarmer du dit hus?

Et andet væsentligt punkt, hvis du drømmer om at totalrenovere dit hus, er at skifte til at opvarme dit hus med en varmepumper. Ikke nok med at varmepumpen er mere energisparende og miljøvenlig end samtlige andre opvarmningsformer, kan du også ofte reducere dine varmeudgifter med op til 50%.

Varmepumper fra Panasonic er de mest udbredte varmepumper. Dette skyldes flere ting, men først og fremmest at der er tale om nogle rigtig gode varmepumper af en høj kvalitet, som også fås til rimelig billige penge.

Guide; Sådan vælger du den rette trampolin

Børn og trampoline

Guide: Sådan vælger du den rette trampolin til din have

Børn og trampoline

Trampoliner, også kaldt havetrampoliner er en almindelig syn i haver rundt om i landet, men på trods af deres popularitet kan det være svært at finde den rette trampolin

Vores tømrer og samarbejdspartner indenfor have og anlæg kan hjælpe dig med både opsætning og nedgravning af din nye trampolin. Med før du beslutter dig for en type af trampolin, vil vi gennem denne artikel give dig nogle råd. Du skal nemlig ikke lade dig narre af det faktum, at de fleste trampoliner ser ens ud, trampoliner kan have store forskelle i sikkerhed, kvalitet og holdbarhed. 

Hvilken form skal min trampolin have?

En trampolin også kan være rund, oval eller rektangulær. De mest almindelige trampoliner i de danske haver er runde eller cirkulære, som de også kaldes. Den største forskel mellem disse trampoliner og de ovale og rektangulære alternativer er, at der man hopper skubbes mod midten af måtten. Dette bidrager til et sikrere anvendelse, da risikoen for at falde ned reduceres. Da vægten er jævnt fordelt over hele trampolinen, så er konstruktionen også mere holdbar, og der kan derfor bruges billigere materialer, hvilket igen resulterer i en billigere pris for dig. Af samme grund har runde trampoliner en længere levetid end de ovale og rektangulære trampoliner. Vi anbefaler derfor at man vælger en rund trampolin. 

Hvilken størrelse skal jeg vælge på min trampolin?

Større trampoliner er generelt sjovere, fordi der er mere plads til at bevæge sig rundt. Da risikoen for at springe ind i hinanden falder, mindskes også risikoen for skade.

Hvor vigtigt er et sikkerhedsnet?

Et sikkerhedsnet rundt trampolinen beskytter ikke kun mod fald fra trampolinen, men også mod fald på trampolinens fjedre, som ellers kan gøre rigtigt ondt at falde på. Med et sikkerhedsnet kan store trampoliner også passe i mindre haver, fordi der ikke længere kræves en afstand godt stykke afstand mellem trampolinen og hårde overflader som sten eller vægge.

Hvad er forskellen mellem en blød og en hård trampolin?

En blød trampolin anbefales til små børn eller voksne med for eksempel ryg- eller knæsmerter. Bløde trampoliner er bedre egnet til leg end til tricks, det modsatte gælder for hårde trampoliner, som derfor er mere egnede til ældre børn.

En højkvalitets trampolin holder i mange år? En løsning er at købe en trampolin som er hård, men at bruge fjederforlængelser, når børnene er helt små for at skabe en midlertidigt blød trampolin. Dette er muligt, fordi at “hårdheden” på en trampolin i høj grad afhænger af længden af dens fjedre.

Kan en trampolin stå på en skrånende græsplæne?

Ja, men trampolinen skal stadig være lige. Dette løses let ved at grave i plænen. Et andet alternativ er at bruge for eksempel træplanker til at udjævne niveauforskellen, men så er det vigtigt at fastgøre plankerne ordentligt, så trampolinen ikke kan glide af. Norh tømrer kan sagtens hjælpe med denne løsning. 

Kontakt os hvis du ønsker hjælp med at montere din trampoline. 

børn trampolin

Fordele og ulemper ved tilbygning

Tilbygning
Tilbygning

De fleste huse vil sagtens kunne udvides, og en tilbygning enten til siden eller opad ville kunne give mere plads til det, du har behov for. Der er dog både fordele og ulemper ved at bygge til. Største anledningen til at man vil bygge til i stedet for at flytte er fordi at man måske kan lide området man bor i og sit hjem i øvrig. Men kun mangler den lille ekstra plads.  En tilbygning ved dette tilfælde kan hjælpe meget.

Er det billigere at bygge en tilbygning, eller er det billigere at sælge og købe et større hus?

Det kan være en billig løsning at bygge til, men det er ikke altid tilfældet, derfor bør du gøre dig nogle tanker omkring, hvor meget de forskellige fordele og ulemper vægter. Bor du i et område med en dyr kvm pris, så kan en tilbygning være et stort plus og øge værdien på dit hjem. Det kan tiltrække endnu flere købere den dag du gerne vil sælge, da din bolig typisk bliver mere attraktiv af at blive større.

Du skal også tage med i dine overvejelse, at en ulempe ved at bygge en tilbygning er, at det kan tage lang tid og være en krævende process. Men hvis du synes at det kunne blive et spændende og sjovt projekt, så er det jo bare at give den gas. 

Hvor finder jeg priser på tilbygning?

Dette er selvfølgelig et meget godt spørgsmål. Takke vare internet så kan du med fordel bruge din computere og kigge på flere forskellige typer af håndværkere, få her fra få et relativt hurtig tilbud på hvad en en tilbygning vil koste for dig. Du kan fx anmode om tilbud på vores side eller hvis du har en murstenvilla/parcelhus så kan du for eksempel anmode om et tilbud på  tilbygning til parcelhus  her. 

Bygge sandkasse selv, byg din egen sandkasse til haven og børnen

Gode råd om gulve til boligen

Tømrer og snedker Amager
Gode råd om gulve

Få dit drømmegulv efter en gulvafslibning

Står du og skal have dine trægulve ordnet? Er du i tvivl om hvilken farve og efterbehandling du kunne tænke dig efter gulvafslibningen? Her fortæller vi lidt om de muligheder, der er, og hvilke fordele der er ved de forskellige former for efterbehandling.

Du har mange muligheder med et trægulv

Et flot trægulv er guld værd for en indretning. Trægulvet giver en naturlig varme til rummet og virker ikke hårdt og koldt som for eksempel et klinkegulv kan gøre. Men der er forskel på, hvordan et trægulv virker i et rum alt efter, hvilken farve træet har. Er gulvet af en eksotisk mørk træsort, vil rummet blive tilført meget varme og rummet vil også virke mørkere. Er trægulvet af en lys træsort som bøg, fyr, eg mv. virker rummet lysere og knap så varmt i tonen. De lyse træsorter kan du imidlertid behandle på forskellige måder og dermed styre, hvor lyse de skal være – fra næsten hvidt til varmt lysebrunt.

Hvor lyst er gulv ønsker du?

Har du et mørkt trægulv kan du naturligvis ikke få det lysere, det er kun ved de lyse træsorter, du har valgmulighederne. Men har du et lyst trægulv, som skal have en gulvafslibning, er det en god anledning til at få lige det gulv, du ønsker dig. Nogle vil gerne have et meget lyst gulv, næsten hvidt. Andre vil gerne have, at gulvet har træets naturlige farve. Du skal overveje, hvad det vil gøre for dine rum, hvis gulvet er meget hvidt i forhold til den naturlige træfarve. Det næsten hvide vil skabe et køligere rum end det træfarvede. Selvom du ønsker et træfarvet gulv, er der dog stor forskel på hvor træfarvet og mørkt, det behøver at være.

Lud og hvidpigmentering

Man vil næsten altid give et trægulv en ludbehandling før den egentlige overfladebehandling. Luden sørger for at træet ikke bliver gult og mørkt. Ønsker du så et meget hvidt gulv, kan du få det efterbehandlet med en olie, lak eller sæbe med hvide pigmenter i. Det mest hvide gulv får du, hvis du får lakeret dit gulv med en hvid gulvlak. Man ser stadig træets årer i gennem lakken, men der bliver lagt et hvidt filter over træet. Ønsker du ikke et meget lyst gulv, men vil gerne bevare mere af træets naturlighed og farve, kan du give træet en hvidpigmenteret olie eller sæbe. Vil du gerne have, at træet ikke har et lyst skær, kan du vælge en naturlak, -olie eller -sæbe.

Fordele og ulemper ved overfladebehandlingerne

Langt de mest almindelige efterbehandlinger er lak, olie og sæbe. Da man begyndte med at have ”afhøvlede” gulve tilbage i 80’erne, var det sæbespåner, der blev brugt til at mætte gulvets overflade. Senere blev det populært med oliebehandlede gulve og nu er det lakerede gulv der er i højeste kurs. Et lakeret gulv er også virkelig let at holde. Lakken lukker gulvet fuldstændige inde, så intet kan trænge ned i træet. Det vil så også sige, at træet mister noget af sin kvalitet som et levende materiale. Du kan ikke lugte træet, når du vasker gulvet, og når du træder på det, er det ikke træet, men lakken du træder på. Lakken er praktisk så længe, der ikke slides hul på den, for ved gennemslidning skal hele gulvet have en gulvafslibning for at kunne lakeres igen. Ved både oliebehandling og sæbebehandling mættes træet med henholdsvis olie og sæbe. Hvis det gøres godt er begge efterbehandlinger lette at have med at gøre. Når der spildes noget på gulvet vil det lægge sig på overfladen og først trænge ned i træet, hvis ikke det tørres op. Naturligvis er gulvet mere modtageligt for fedtpletter og meget farvede ting, men til gengæld beholder gulvet sin trækvalitet og duft.

Indbygning af biopejs København

Indbygning af biopejs København
Indbygning af biopejs København

Indbygning af biopejs København

Drømmer du også om at få en biopejs indbygget i væggen, så er det nu, du skal slå til. Hos Norh Tømrer kan vi etablere din drømmepejs i hjemmet – endda langt billigere end du sikkert havde troet. 

Vi springer et led over, og køber direkte fra distributøren. Vores håndværkere er erfarne og kan indbygge pejse til bioethanol på kort tid. Derfor sparer du både penge på pejsen men også selve installationen. 

Mange muligheder

En biopejs kræver ikke skorsten eller aftræk. Den afgiver nemlig hverken røg, sod, aske eller andre former for gasser inde i hjemmet. Det betyder også, at monteringen er langt nemmere, og i princippet så gælder det for indbygning af biopejse, stort set det samme, som hvis der bare skulle have været et hul i væggen. Dog skal der naturligvis tages højde for brandsikkerhed, så man kan sove godt om natten. Af samme årsag er det en god idé at få en erfaren tømrer med svendebrev til at håndtere monteringen. 

Du kan montere de miljøvenlige biopejse stort set over alt. Som sagt kan de indbygges i muren. De kan også stå frit på gulvet, hænge ud fra væggen eller loftet. De fritstående modeller kommer mere eller mindre færdige, så her kræves ikke alverdens montering. Dog kan de være tunge, og derfor kan det være komfortabelt at få hjælp til montering og afskaffelse af emballage. 

De væghængte modeller hænges op på mere eller mindre samme måde som et maleri eller TV. Vi kommer med pejs, beslag og alt, du skal bruge til ophænge. Få timer senere så er vi ude igen, og har etableret et pejsemiljø på din væg. Det er en utrolig nem løsning, og pejsene fås i et hav af model. Du kan se væghængte pejse her.

Elektronisk styring

Du kan også få biopejse med elektrisk styring. Det betyder i daglig tale, at de kan tændes og slukkes fra eksempelvis en fjernbetjening eller din mobiltelefon. Det er smart, og det er vel efterhånden standarden i 2020. 

Vi forbinder dog ikke elektriske pejse helt med biopejse. De kaldes nærmere automatiske biopejse, fordi de har en automatisk, eller elektronisk, styring. De er oftest langt sikrere, fordi du aldrig er i direkte kontakt med hverken den brandfarlige væske eller lighter.

Du skal ikke bekymre dig om den elektroniske del. Hos Norh har vi autoriserede elinstallatører, der på sikker vis kan installere din pejs efter håndbogen.

Elektriske pejse

Vi tilbyder også installation af de såkaldte elektriske pejse, eller el-pejse som de også benævnes. Her har du en kunstig LED-flamme. Alt installation er elektronisk og det samme er betjening. Vi er eksperter i at installere disse LED ildsteder, som vi særligt i 2020 har oplevet stor efterspørgsel på. 

Man skal være opmærksomme på, at flere el-pejse og elektriske terrassevarmer kun må installeres af autoriseret elinstallatører. Det gælder eksempelvis modeller, som udleder over 3000 watt. Kontakt os og hør nærmere om en installation af din drømmepejs.

Hvad er forskellen på en handyman og en tømrer?

Hvad er forskellen på en handyman og en tømrer?
Hvad er forskellen på en handyman og en tømrer?

Hvad er forskellen på en handyman og en tømrer?

En tømrer er en type af håndværker, man kan også kalde en tømrer for træsmed, det er de samme. En tømreres værktøj er bland andet økse, sav og hammer og spik,  i modsætning til snedkeren, hvis fornemste værktøj er en høvle. Ud over bygnings tømrere findes der også skibstømrere.

Tømrerfaget er et af de ældste håndværk i Danmark, og det er et fag der rummer både en lang historie, stolthed og traditioner.

Som tømrer skal du gerne kunne lide at arbejde udenfor, da de fleste opgaver er der, selvfølgelig findes de også indendørs opgaver i tømrefaget. Du skal som tømrer kunne tåle højder, og kunne lide at bruge dine hænder praktisk. Arbejdet som tømrer kræver et godt håndelag, en god materialeforståelse samt evnen til at samarbejde med andre.

Hvordan finder jeg så en tømrer?

Du har fundet en, du kan for eksempel tage kontakt til os. Kontakt os nemmest på denne side. 

Hvad er en “Handyman”?

En handyman er et andet ord for en altmuligmand, en altmuligmand kan være lige så god som en tømrer eller anden håndværker. En handyman mangler som regel bare den samme uddannelse som en tømrer og derfor også et svendebrev. En handyman kan have årevis med erfaring indenfor forskellige håndværkerfag og havanlæg osv. 

Hvordan finder jeg så en Handyman?

Idag findes de fx forskellige portaler som du kan bruge online der tilbyder formidling mellem dygtige arbejdsmænd, altmuligmænd osv. og dem der søger god og billig hjælp. Du kan for eksempel kigge lidt nærmere på pinploy.dk, hvis du søger efter en billig hjælp til en praktisk ting i hjemmet eller i haven. 

.

 

Hvad koster snedker arbejde? Hvad koster en snedker til opsætning af møbler?

Hvad koster snedker arbejde Snedker til møbler
Hvad koster snedker arbejde Snedker til møbler

Hvad koster en snedker til skræddersyede møbler osv?

Dette er et rigtig godt spørgsmål og vi hos Norh tømrer vil gøre det bedste for at besvare spørgsmålet om hvad en snedker koster og snedker priser.

Vi bliver ofte ringet op af kunder, der spørger: ”Hvad koster snedkerarbejde?” Og det er jo selvfølgelig et meget godt spørgsmål man vi jo gerne vide hvilken snedker pris ens opgave har. Snedker arbejde er et håndværk, der kræver meget omhyggelighed og sans for detaljer. Det tager lang tid, derfor koster snedkerarbejde det også mere end et møbel fremstillet på en fabrik.

Hvor meget koster en snedker i timen?

En Dansk snedker koster normalt mellem DK 350-500 / time + moms.
Hvilken snedker, der opkræver per time, afviger noget. Det afhænger af forskellige faktorer:

F.eks. Snedker i store byer koster ofte lidt mere end en snedkere i en mindre by eller i en mindre by. Snedkere i København, Aarhus og Odense tager ofte lidt mere i timen end en snedker i Næstved og i Vejen.

Omfanget af jobbet har også betydning for, hvad det vil være for timepriser ved snedkerarbejde til sidst. Timepriser kan ofte forhandler mellem snedkeren og kunden, så det er op til dig at nå frem til en god timepris. Jo større projektet er, jo mere plads er der ofte for kunden til at forhandle med en bedre snedker timepris.

Snedkeren erfaring og kundskaber påvirker normalt også prisen.

Hvad er forskellen på en snedker og en tømrer?

En grov huskeregel på hvad forskellen er mellem dem er at “Snedkeren arbejder i centimeter, tømreren arbejder i meter”. Det, der menes med det er selvfølgelig at en snedkere laver finere, mere specialiseret arbejde end en tømrer. En tømrer bygger huse og andre store en ting og en snedker arbejder med detaljer. 

En alternativ snedker vi fundet på nettet er madrassnedkeren, madrassnedker betskæfter sig dog med at  informere omkring forskellige varianter af senge.  Samt finder frem til hvilken seng der passer dig bedst.

Blot til info Norh tømrer bygger også senge eller  fra bunden af, hvis de så ønskes. Vi skræddersyer også sengegavl og diverse sengløsninger til kunder. 

Reparation og restaurering af møbler og antikviteter, snedker priser

Prisen for reparation eller restaurering af et antik skrivebord eller den klassiske designer møbel afhænger selvfølgelig af opgavens omfang.

Norh tømrer og snedker er i denne situation lidt mere udforet med at komme med en fast pris over telefonen. Det er helt ligesom hvis du ringer til maleren og spørger, hvad det koster at få malet din lejlighed.

Omfanget på snedker opgaven og snedker prisen afhænger af hvad du har brug for hjælp til:

  • Er det bare overfladebehandling, møblet skal kun friskes op?
  • Eller er alle møblets samlinger løse, så det hele skal skilles ad og limes sammen på ny?Vi tager en fast snedker timepris, så prisen afhænger naturligvis af, hvor lang tid vi forventes at bruge på opgaven.

Hvis du tager nogle gode billeder og vedhæfter til os i vores kontakt formular, af dit møbel – med detaljer af skader og slid – og sender dem til os på mail, kan vi give dig et overslag på prisen.

En estimering af pris kan vi derfor give via mail og telefon, men en fast pris kan først gives når vi kigget på møblet.

Vi masseproducerer ikke og det er dygtige håndværkere, som af os får en fair løn, der står for processen fra start til slut.

 

Bygge sandkasse selv, byg din egen sandkasse

Bygge sandkasse selv, byg din egen sandkasse til haven og børnen
Bygge sandkasse selv, byg din egen sandkasse til haven og børnen

Byg din egen sandkasse med låg, gør det selv guide trin for trin

Her gennemgår vi hvordan man bygger en enkel rektangulær sandkasse, men det er selvfølgelig muligt at bygge sandkassen i andre former med det samme princip. Vælg fortrinsvis en flad overflade, hvor den er tør, men helst også skygge af hensyn til børnene, og hvor det er let for voksne at holde øje.

Starte med en skitse inden du går igang med at bygge din egen sandkasse

1. Begynd med at lave en simpel skitse af sandkassen med ethvert mål.

2. Bestil / køb det materiale, du har brug for, og de værktøjer, du mangler.

3. Marker hvor sandkassen skal være ved at sætte pinde i jorden og stramme ledningerne mellem pindene. Hvis jorden tillader det, kan det være en fordel at grave ud, hvor sandkassen skal være, så behøver kanten ikke at være så høj, og det er lettere at komme ind og ud af sandkassen.

4. Klip til fire hjørnestolper i den ønskede højde og plankerne til alle fire sider af den ønskede længde. Stolpenes højde bestemmer, hvor høj sandkassen skal være. Husk, at højden skal svare til den samlede bredde af de planker, du skal have som vægge.

5. Start med at samle en planke til en kort side med en planke til en lang side. Indsæt et hjørnestolpe på indersiden, hvor plankerne mødes, og skru plankerne ind i hjørnestolpen. Fortsæt derefter hele vejen rundt, så du har en ramme med fire hjørnestolper og fire planker i et rektangel. Fyld derefter med planker helt op på alle sider.

6. Når rammen er færdig, er det tid til at fremstille sæderammen. Så fire planker i den rigtige længde. Plankerne skal stikke omkring tre centimeter over kanten og skjule hjørnestolperne. Hvis du vil have ekstra fine hjørner, kan du klippe brædderne på 45 grader for at møde hinanden i hjørnet. Skru sædebordene fast på toppen af hjørnestolperne.

7. Anbring sandkassen på det tilsigtede sted, og anbring kluden i bunden og lidt op på kanterne. Fyld med sandkassesand!

8. Hvis du vil, kan du lave et låg for at holde katte, hunde og snavs væk. Så planker, så de når hele sandkassen og kan hvile på kanten af sandkassen. Skru dem derefter på to planker, som du lægger på tværs. Sørg for, at de to planker er på indersiden af kanten af sandkassen. Plankerne i låget skal sidde på et lille sted for luften at cirkulere. Hvis du har en stor sandkasse, kan du lave låg i to dele, og det vil være lettere at håndtere.

Legepladsen skal være et sikkert sted for børn at have det sjovt, byg din egen sandkasse med låg og andre ting

Et sted for leg og bevægelse. Mange børn drømmer om at have deres egen sandkasse og legeplads i haven derhjemme. nu kan drøm blive en realitet. Hos Norh Tømrer København kan vi bygge en legeplads til børn i alle aldre. Alt hvad du muligvis har af ønsker og for at bygge din egen stimulerende legeplads. Vi værdsætter høj kvalitet og sikkerhed, så dine børn har en god legetid.

Hvad skal en legeplads indeholde?

At bygge sin egen sandkasse med låg er en god start. Du kan også selv bygge træ-gynger og baby-gynger samt bud-gynger og tvilling-gynger. Eller få hjælp af os. Enhver, der ønsker, kan også se på en eventyrlig legeplads, der med sine mange muligheder kan holde børnene igang i timevis. Vi anbefaler også at købe en sandkasse, der kan glæde både store og små. Her kan børnene have det sjovt at bage kager og bygge sandfigurer. 

Hvor meget koster det at bygge en sandkasse selv eller at bruge en tømrer? hvor meget koste ren hjemme legeplads?

At bygge din egen sandkasse eller legeplads behøver ikke at være en dyr historie. Hvad det endelige beløb lander på afhænger af, hvor meget og hvilken type legeredskaber du ønsker og vælger. Kontakt os hvis du ønsker at have hjælp til at bygge en sandkasse eller bare hjælp til at komme igang med at bygge en egen sandkasse eller legeplads.

Hvis sikkerhed interesserer dig, også sikkerhed i hjemmet så vil vi anbefale at tage et kig på denne side.

Byg dit eget hegn gør det selv guide

Byg dit eget hegn, gør det selv
Byg dit eget hegn, gør det selv

Byg dit eget hegn – gør det selv guide til bæredygtigt resultat, til selv bygge hegn

Indram din have med et pænt hegn. Med den rigtige metode og materialer får du en smuk ramme af din villa, der varer i mange år. Vi guider dig gennem trinnene til den perfekte hegnbygning.

Stil dig selv nogle spørgsmål om hvad for hegn du kan tænke dig

Den første ting at gøre er at tænke på formålet med hegnet og hvorfor du bygger det. Skal det holde børn og dyr inde, vil du markere en grænse eller skabe en gennemsigtighed beskyttelse? Formålet er afgørende for, hvad design og funktion hegnet skal have.

Planlægning – det første trin i hegn bygning når du skal bygge hegn selv

At bygge et hegn er et relativt simpelt projekt med få faldgruber, som selv der er ikke-handy kan håndtere. Hegnets størrelse og valg af materialer styrer dets formål, ligesom dit budget gør. Vil du købe komplette sæt eller bygge hegn selv? Når du har svaret på disse spørgsmål, kan du begynde at planlægge konstruktionen af dit hegn.

Kom i gang med at bygge hegnet

Kontroller jordforholdene for bedst at tilpasse typen af jordbeslag, og markér derefter, hvor hegnstolperne skal placeres. Grav grove, hvis du skal støbe eller lægge betonblokke og udføre et solidt underarbejde, så hegnet kan modstå de forskellige belastninger i vejret.

Hegn, moduler eller gør det selv fra bunden

Der er mange forskellige måder at håndtere hegn på, den afgørende faktor er jordstøtten og den type hegn, du har til hensigt at bygge

Hvis du finder hegnstolpe. skal du først måle den rigtige placering, den anbefalede afstand er 0,6 meter. Udgrav derefter huller, hvor de skal placeres. Dybde afhænger af jordens stabilitet.

Frostsikringbeskyttelse

Den største udfordring i en hegnbygning ligger i at grave ned sokklerne dybt nok, Du skal grave en dybde på mindst 1,2 meter for at få en sikker frostsikring. Hæld derefter noget grus i bunden af hullet, og anbring et støbeslanger i midten. Sørg for, at den står lige og fyld med jord rundt omkring. Placer en stang sko eller sokkel i midten og fyld røret med beton.

Plakat og betonsokkel

Hvis du har en løs overflade, kan du med fordel slå ned spyd i jorden. Disse findes i forskellige post dimensioner. De fungerer dog dårligere på hårde overflader, eller hvis du har klipper i jorden. Fordelen med postspiders er, at det er både tidseffektivt og enkelt.

En anden almindelig metode er en færdig betonterminalblok, som du graver ned i jorden. Klemmeblokken er stabil, robust og leveres i flere dimensioner. Der kræves imidlertid ikke støbning, betonstinten er tung og kræver en masse arbejde.

For at hegnstolpen har en længere levetid er det vigtigt, at toppen har en skråt skrå kant for vandafløb. På denne måde optager træet ikke al fugtigheden, men lader det i stedet løbe af.

Færdig monterende bygge hegn selv sæt kan gøre det nemmere

Bygning af hegn med færdige hegnprofiler er et glat og omkostnings effektivt valg. Da hegnprofilerne findes i færdige sektioner, behøver du kun at fastgøre dem til stolperne ved hjælp af skruer eller søm. Du finder dem i en række forskellige varianter, design, længder og udseende. Du kan også vælge mellem trykimprægneret træ eller formalede sektioner.

Det er vigtigt at huske på, når man køber færdige hegnprofiler, at jorden skal være så lodret som muligt for at hegnet skal være lige.

– Et populært hegn, som mange mennesker bygger, er X-hegnet, hvor du danner et kryds mellem to søjler. Afstanden mellem søjlerne varierer normalt fra 1-1,2 meter

En anden klassisk mulighed, som mange mennesker vælger, er hegnmodellen med lige savede sav. Dets enkelhed gør det passer overalt.

Byg hegnet selv

Hvis du vil bygge et mere tilpasset eller personlig hegn, skal du montere det selv. Derefter vælger du dit eget materiale, du så, måler og kan frit vælge mønstre for at få et hegn med et unikt mønster og look, der passer til dine personlige ønsker. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du bygger, er der en række guider på nettet.

En normal afstand mellem søjlerne er 1,5-2 meter afhængigt af design og dimension af søm stængerne.

Hvis du ikke ønsker at bygge dig selv, kan du købe materialet og leje en håndværker til konstruktion af hegnet. Imidlertid vil du sandsynligvis være i stand til at gøre det på egen hånd.

Byg hegn på skrånende grund

Hvis du bygger et hegn på en skrånende jord, skal du bruge et åndeniveau, når du fastgør det første stolpe, og derefter bruge en skabelon til de resterende hegns stolper. Du kan også bygge et lige hegn med en gradvis stigende vandret overkant. I dette alternativ kan hegnets nederste kant enten følge jordhældningen eller tilpasses til en betonfod med støbt stolper.

Valg af materiale til dit hegn når du skal bygge hegn selv

Det, der styrer valg af materiale, er hegnets formål og budget. De fleste hegn er bygget af træ, komposit er en anden variant, mens andre for eksempel vælger at oprette et hegn som indramning af stedet.

Færdig byggede hegn til at selv sætte op 

Bygning af hegn med færdige hegnprofiler er et glat og omkostnings effektivt valg. Da hegnprofilerne findes i færdige sektioner, behøver du kun at fastgøre dem til stolperne ved hjælp af skruer eller søm. Du finder dem i en række forskellige varianter, design, længder og udseende. Du kan også vælge mellem trykimprægneret træ eller formalede sektioner.

Det er vigtigt at huske på, når man køber færdige hegnprofiler, at jorden skal være så lodret som muligt for at hegnet skal være lige.

Hvis du gerne vil have hjælp til at bygge et hegn delvist eller fuld hjælp af en dygtig tømrer så kan vi hjælpe. Kontakt os her.