Hvad koster gulvlægning og en gulvlægger? Timepris og pris pr. Kvadratmeter

Hvad koster en gulvlægning?
Hvad koster en gulvlægning?

Hvad koster gulvlægning? Hvad er timepris og pris pr. Kvadratmeter på gulvlægning?

Ansættelse af en gulvbelægger til gulvlægning kan ske enten ved at betale en timepris eller med en fast pris pr. Kvadratmeter gulvlægning eller en fast pris, der beregnes på forhånd for hele arbejdet. Her finder du eksempler på, hvad en gulvlægger koster i timen, og hvad forskellige gulve kan koste både i materialer og arbejds omkostninger.

Materielle omkostninger til gulvlægning, få svar på; Hvad koster gulvlægning

Gulvlægning-omkostninger.  I forhold til gulvlægning påvirker valg af materiale prisen meget. Der er ofte penge at spare, hvis du er på udkig efter tilbud eller lejer en gulvlæggere, da de ofte kan købe gulve til særlige priser direkte fra leverandørerne.

Her er nogle standardpriser for, hvad forskellige etager koster per kvadratmeter. Vær opmærksom på, at priserne er cirkapriser. Hvad der nøjagtigt koster afhænger af omfanget og hvor du bor, hvor godt du sammenligner priser og hvilken kvalitet du leder efter. Det lavere tal i prisklassen er for billige gulve fra store byggeforretninger, mens det højere tal er mere eksklusivt designergulve. Særlige forhold spiller også en rolle i prisen på materialer, såsom underlaget eller under fugtigheden i rummet, priserne her er angivet for gulve under normale omstændigheder.

Hvad koster gulvlægning? Gulv, pris pr. Kvadratmeter 

Gulvmateriale Pris pr. Kvadratmeter
Parketgulv 200 – 500 DK / kvm
Klik på parket 150 – 300 DK / kvm
Laminatgulve 50 – 200 DK / kvm
Linoleumgulv 280 – 400 DK/ kvm
Flisegulv 90 – 500 DK / kvm
Flisegulv 150 – 700 DK / kvm
Vinylgulv 200 – 400 SEK / kvm
Flow tætning 200 – 700 SEK / kvm *

* Prisen varierer meget afhængigt af hvor tyk en lagerflådepakke er nødvendig

Nogle ting, man skal overveje, når man køber gulve og investerer i gulvlægning:

Kontroller altid, om prisen inkluderer moms. Nogle handlende indstiller prisen uden moms, hvis de primært henvender sig til håndværkere.
Ud over selve gulvet er der ofte en masse mindre omkostninger, lige fra lister og tærskler til spartel eller skum. Forvent altid et tillæg på 10-20% på gulvprisen for disse “små ting”.
Sammenlign altid de priser, du finder på egen hånd, med hvad et gulvlægning kan tilbyde. De  giver sjældent rabat på prisen materialer, og du kan derfor spare penge ved at gå gennem et gulvfirma.

Arbejds omkostninger, når du ansætter en gulvlægger, hvad koster en gulvlægger?

Hvis du ikke selv lægger gulvet, kan du leje en gulvlægger. Så hvis du ikke kun gerne vil have svar på spørgsmålet; “hvad koster gulvlægning” men gerne vil vide have svar på; “hvad koster en gulvlægger”. I Danmark er timeprisen for en gulvlægger ca. 350-600 DK (inkl. Moms). 

De faktorer, der påvirker, hvad du i sidste ende betaler for at ansætte en gulvlægger, er blandt andre:

Din egen undersøgelse førmåge, hvis du tager forskellige tilbud fra gulvfirmaer i god tid, kan du lettere finde det “rigtige” prisniveau for dit gulvarbejde ved at sammenligne disse tilbud mellem dem.
Vær i Danmark, du bor. Større byer er generelt 15-25 procent dyrere. På den anden side er der normalt flere gulvlægger i de store byer, hvilket gør det lettere for dig at sammenligne flere forskellige virksomheder og vælge den bedste.

Hvor meget andet arbejde der tilføjes, såsom nedrivning af tidligere etager, flydepakning, andet cirkulært arbejde.
Omfanget af arbejdet. Mindre opgaver koster ofte lige så meget i “startomkostninger” som større, så udgifterne til arbejde pr. Kvadratmeter vil normalt være lidt lavere end for mindre etager.

Vil du gerne have et præcist svar på hvad koster en gulvlægger eller på hvad koster gulvlægning, så kan du indhente tilbud her. 

 

Dette skal du være opmærksom på under din renovering

Ombygning
Ombygning

Dette skal du være opmærksom på under din renovering

Alle ønsker sig et hjem der både ser godt ud, og hvor man kan føle sig tilpas. For at opnå dette, kan det være nødvendigt med en renovering. Der er dog flere ting, der er vigtige at være opmærksom på under en renovering af hjemmet, for at sikre at endelige resultat passer perfekt til dig.

Økonomi

En renovering af dit hjem kan være en dyr affære. For at sikre at den ikke bliver for dyr, er det vigtigt at du fra start af beslutter hvor meget du vil budgettere med til renoveringen. Det er vigtigt at du gennem hele processen holder et skarpt øje op dit budget og ikke overskrider det. Det kan være at du undervejs er nødt til at prioritere og gøre op med dig selv hvad der er mest nødvendigt.

For at spare på nogle poster, kan du også gøre nogle af tingene selv. Du kan f.eks. selv slibe dit træ- og parketgulv, ved at leje en gulvsliber til jobbet Der findes nemlig et væld af maskiner der gør renoveringen af hjemmet meget nemmere, og dermed kan du slippe for betaling af arbejdskraft på flere poster.

Funktionalitet

Det er vigtigt at gøre dit hjem mest muligt funktionelt, så det passer til din hustands hverdag. Tænk derfor på praktiske løsninger der kan gøre hverdagen nemmere, og som muligvis kan spare dig tid og kræfter.

Det kan eksempelvis være en god ide at installere et blødgøringsanlæg, og komme kalken til livs i dit hjem. Dermed sparer du dig selv for den uendelige kamp mod kalk på fliserne i brusekabinen og i elkedlen. Mange små forbedringer kan nemlig samlet øge hjemmets funktionalitet i høj grad.

Andre vigtige ting at tage højde for under en renovering, er at det enkelte rum er placeret med hensyn til dets funktion, og at der bruges mindst mulig spildplads. På den måde optimeres funktionaliteten i hjemmet og du får mere ud at husets kvadratmeter.

 

Lys

Lys

Det er vigtigt at der under renoveringen er fokus på brug af natuligt lys. Det gør nemlig en stor forskel og betyder, at det er rarere at opholde sig i de forskellige rum. Så installer store vinduer, når du ombygger dit hus.

Desuden gør det noget godt for rummene at der er store vinduer. Rummene syner nemlig større og en stor del af oplevelsen af at bo indendørs, er at se udendørs.

Hvis du ikke har budgettet til at udskifte dine vinduer, kan du eksperimentere med at male dine vinduer. Når du maler dine vinduer i en lysere farve, maksimerer du lyset der kommer gennem vinduerne. Samtidig er det en fordel af male alle vægge og lofter i en lys farve, så det naturlige lys bedre reflekteres og spredes ud i rummet.

Opbevaring

Under renovering af dit hjem er det vigtigt at tænke opbevaringsmuligheder ind. Dette er nemlig et punkt, som mange glemmer, hvilket betyder at deres ellers nyrenoverede hjem, fremstår rodet og uorganiseret. Sørg derfor for at maksimere din opbevaring idet, at massere af opbevaringsmuligheder kan gemme alt det væk, som virker forstyrrende for øjet.

Du kan få en tømrer til at speciallave nogle indbyggede skabe, der passer perfekt til dit hjem, og som passer ind i stilen. Når dine skabe er en integreret del af dit hjem, lægger du ikke mærke til dem på samme måde som almindelige skabe. De optager altså ikke visuelt rum, men virker skjulte.

På samme måde at det vigtigt at huske på at der skal være massere skabsplads i køkkenet. Det er nemlig et af de vigtigste rum i huset, og det er vigtigt at der er plads og opbevaring til din hustand.

Hvad koster håndværkere ?

Vi kigger her nærmere på timepriser for blandt andet tømrere, malere, blikkenslagere, elektrikere og murere.
Håndværker i timepris. En løsning, når man hyrer en håndværkere. Hvad enten det er tømrere, elektrikere eller en varmepumpeinstallatør. Er, at håndværkeren indstiller en fast timepris og derefter specificerer, hvor mange timer han har brugt på arbejdet. hvilket giver de samlede pris. Denne type af tilbud kan vi på Norh Tømrer Tilbyde. Hvis du vil, kan du ogs sætte en grænse for, hvad tømrer eller arbejdet kan koste, men så er det vigtigt at regulere dette i aftale med håndværkeren på forhånd.

Timepriser for forskellige typer kunsthåndværkere varierer. Men hvis du vil have en sum mellem tommelfingeren og pegefingeren til det, som håndværkere koster, er 500dk / h en rimelig timepris. Håndværkere sætter imidlertid deres egne priser, så til sidst er det i forhandlingen mellem håndværkeren og dig som kunde. At det rigtige bliver besluttet.
Standard timepris for forskellige typer håndværkere. Naturligvis er det vanskeligt at indstille timepriser for kunsthåndværkere generelt. Fordi der er så mange forskelle, også inden for forskellige håndværksgrupper. En dygtigt tømere vil kunne gøre arbejder på halv tid i forhold til en mindre erfaren. Timepriser og løn omkostninger varierer også afhængigt af faktorer som. Arbejdsgiver forening, omfanget af arbejde (jo større projektet er, jo større er chancen for mindre timepris). Hvor i landet du bor (generelt er timeprisen lidt højere i større byer) og din egen forhandling af prisen med håndværkeren.

norh tømrer københavn udfører det tømrer arbejde som du skal bruge.

Ca. priser på håndværkere

Type arbejde Pris pr. Time ekskl. moms. Få et tilbud!

Maler tømrer  300-450 dk /time

Tømrer murer  350-550 dk/time

Elektriker  400-550 dk / time

Gulvbelægning  350-600 dk/time

VVS / VVS  450-600 dk/ time

Entrepreneur  400-600 kr / time