Couple renovating the house. Couple painting a wall

Nogle gange bliver du træt af dit tapet og ønsker en hurtig og ganske enkel forandring. En omgang maling med indendørs maling kan gøre en kæmpe forskel. Når du maler på tapet, er det vigtigt at gøre et ordentlig indledende arbejde, før du starter med at male, hvis du gør dette, så vil slutresultatet være meget bedre.

Forberedelse ved indendørs maling på tapet

Start med at beskytte dine gulvet ved at lægge dækpapir ud. Derefter maskere alle lister med afdækningstape.

Hvis væggen kun er tapetseret en eller to gange tidligere, er det ofte muligt at male direkte på overfladen, forudsat at tapetet er forsvarligt fastgjort. Føl for sikkerheds skyld med hænderne, så tapeten ikke er løs nogen steder.
Undersøg ekstra omhyggeligt op i loftet, omkring lister og i hjørner, så tapetet ikke har frigivet sig nogle steder. Små stykker kan limes fast, men hvis tapetet har udgivet sig og de handler om større områder, så er det sikreste at rive alt tapet væk, hvor der er løs.

Kan man male på vinyltapet?

En den tale om en vinyltapet så skal den rives væk. Ofte er en vinyltapet delt, hvilket betyder, at du kan trække ud af overfladen og det resterende område bliver en tynd papiroverflade, som du kan male på efter at du har spartlet og slebet.

Kan man male på flere lag af tapet?

Hvis væggen er blevet tapetseret med flere lag tapet, så er det altid sikrest at fjerne alle lag. Hvis tapetet er svært at fjerne, så prøv men en dampmaskine. Den nemmeste måde at komme af med tapet, der sidder fast, er ved hjælp af en dampmaskine. Fyld uregelmæssigheder ud og slibe og male derefter dine vægge. Husk, at alt forarbejder der ikke er blevet lavet ordentligt de mangler vil være synlige, selv efter maleriet.

Husk at fjerne afdækningstape, før malingen er tørret for at undgå maling der tørret kommer med på tapen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Byg & bolig
Kontakt os

Skriv til os her og vi vender tilbage til dig indenfor 24 timer, er du interesseret i et tilbud på tømrerarbejde i Storkøbenhavn så kan du indhente et tilbud her.