Hvad koster en tilbygning? Norh tømrer svarer på: Hvad koster en tilbydning

Hvad koster en tilbygning? 

Drømmer du om en smuk tilbygning på din bolig, der skal være både mere bæredygtig og smuk at se på? Så er en tilbygning i træ det helt rigtige valg. Her får du unik arkitektur, der er nem at vedligeholde og med mulighed for at vælge nogle materialer, der passer godt på miljøet. 

For mange er udfordringen at finde frem til, hvad det egentlig koster at få en tilbygning i træ. Vi kan fortælle dig, at prisen for en tilbygning ligger i omegnen af 12-15.000 kr. pr. kvadratmeter, hvis der er tale om stuer eller værelser. Vil du derimod have installeret et badeværelse eller et nyt køkken, kan det snige sig helt op omkring 30.000 kr. pr. kvadratmeter. I denne artikel kigger vi nærmere på, hvad du skal overveje, når du skal finde frem til den endelige pris.

Prisen på din tilbygning i materialer

En stor del af prisen på en tilbygning handler om de materialer, du vælger. Der er mange forskellige muligheder i dag, og du har op til flere valg, der kan have en betydning for din pris. Først og fremmest skal du vælge, om du vil have en tilbygning i mursten, en tilbygning i træ eller noget helt tredje. De første to er materialer, der ligger inden for det prisspænd, som vi har sat for en klassisk tilbygning. Vælger du i stedet for kobber eller lignende materialer, skal du forvente en højere pris.

Derudover koster vinduer og døre også. Det samme gælder for ovenlysvinduer og den tagbelægning, du vælger. Vil du samtidig gerne have kælder under din tilbygning, skal du regne med yderligere 10.000 kr. pr. kvadratmeter. Til gengæld får du endnu mere plads i din bolig til en forholdsvis lav pris.

Arbejdskraften

En dyr post i budgettet er selvfølgelig den arbejdskraft, du har brug for. Du skal først og fremmest finde fagfolk, der kan hjælpe dig med selve byggeprocessen. Derudover har du brug for en konstruktør, der kan hjælpe med beregninger og at tilrettelægge hele processen.

Tegner du ikke selv tilbygningen, skal du ofte have hjælp fra en arkitekt. Det er også en post i budgettet, der nemt kan koste dig mellem 20-50.000 kr. alt efter projektets størrelse og dine ønsker. Til gengæld kan det være godt givet ud at vælge en arkitekt, hvis du drømmer om en unik tilbygning, der kan noget helt særligt. Indhent tilbud fra flere forskellige arkitekter, så du kan få den bedste og billigste løsning.

Prisen er uden inventar

Det er vigtigt at huske på, at vi i denne artikel kigger nærmere på prisen for selve tilbygningen. Når det kommer til alt det indeni, skal du lægge yderligere til på kontoen. Du skal som minimum have lagt gulv og lavet væggene, der nemt løber op i 25.000 kr. Skal du have installeret et køkken eller et badeværelse, er det straks en anden sag.

Du bør altid sørge for at have en god pulje penge til inventaret. Det gælder særligt, hvis der er tale om køkkener og badeværelser. I banken har du mulighed for at optage et lån, der er det klassiske træk i forbindelse med en tilbygning. Alt efter, hvor meget friværdi du har i din bolig, får du forskellige muligheder.

Til et nyt badeværelse, skal du blandt andet have en tømrer og murer på besøg. Det sikrer dig nemlig den bedste kvalitet, hvor det svære håndværk bliver udført af professionelle fagfolk. Kan du selv gøre dele af arbejdet, kan det derimod hjælpe lidt på budgettet. Men når det kommer til vådrumssikring, el og andre svære kundskaber, bør du altid hyre fagfolk ind til at gøre arbejdet. På den måde får du det bedste resultat i din nye tilbygning.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Byg & bolig
Kontakt os

Skriv til os her og vi vender tilbage til dig indenfor 24 timer, er du interesseret i et tilbud på tømrerarbejde i Storkøbenhavn så kan du indhente et tilbud her.