Hus levetid, hvor længe holder et hus endelig

Home renovation and relocation

Måske er det sådan, at du overvejer at bygge et nyt hus, kan det være godt at vide, hvilke materialer der har en lang holdbarhed så at dit nye hus ikke skal vedligeholdes så ofte. Dig, der bygger nyt, vil selvfølgelig gerne træffe der rigtige valg af materiale for at få et holdbart hus der holder i mange år fremover. Her er en lille liste på hvor lang tid forskellige ting ca. vil holde før de skal behandles eller udskiftes

Levetid hus generelt

Man plejer at sige at et hus bør holde i 100 år, men forskellige dele holder i forskelligt længe, en del dele af dit hus kræver mere vedligeholdelse, imens andre dele kræver mindre.

Kan jeg gøre noget for at forbedre mit hus levetid?

Ja, der findes tiltag som du kan tage, for at sandsynliggøre en længere levetid i dit hus f.eks. montere en varmepump eller et klimaanlæg for et bedre og mindre fugtigt indeklima, fugt er nemlig ikke godt for noget og trænger sig ind de fleste steder og forkortet dit hus levetid, f.eks. vs-automatic.dk  forhandler af både varmepumpe og klimaanlæg som forebygger fugt, oveni så kan de hjælpe dig med montering af dette. 

Tag holdbarhed

At bygge tag i tagsten er en holdbar løsning, da tagsten holder op til 50 år imens tagpap som er en lidt billigere løsning i indkøb, holder omkring 30 år, 30 år gælder også afløbsrør og tagrender. Men fordi at de skal holde i så mange år som 30, så skal både afløbsrør og tagrender vedligeholdes, da de ofte er fyldt med alle former for blade og andet snavs.

Levetid huse, facade og vægge

Træfacade skal vedligeholdes ofte, hvis man vedligeholder sin træfacade rigtigt, kan det holde i virkelig lang tid (mere end 100 år). Byggegrunde holder i ca. 100 år, medmindre de lider af fugt eller vandskader. Dræninger omkring kældre og hus fundamenter holder omkring 35-40 år og vinduer normalt omkring 30 år, men skal lige som træ vedligeholdes med jævne mellemrum.

Levetid køkken apparater

Køkken apparater såsom køleskab, fryser og vaskemaskine holder normalt i ca. 15 år.

Trægulv levetid huse

Trægulve kan holde i ca. 80 år, trægulve skal også vedligeholdes med jævne mellemrum for bedst levetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Byg & bolig
Kontakt os

Skriv til os her og vi vender tilbage til dig indenfor 24 timer, er du interesseret i et tilbud på tømrerarbejde i Storkøbenhavn så kan du indhente et tilbud her.