Alt du skal vide om et køb af bolig med forældrekøb

Alt du skal vide om et køb af bolig med forældrekøb

Alt du skal vide om et køb af bolig med forældrekøb 

Har du et barn hvor det er blevet tid til at forlade reden? Så kan du eventuelt overveje en god investering ved at købe en bolig til dit barn ved hjælp af et forældrekøb. Det er både en fordel for dit barn, der vil få sit eget sted at bo, eventuelt i forbindelse med deres studier, samtidig med at det kan betale sig for dig økonomisk. Der er flere faktorer at tage hensyn til når du skal foretage et forældrekøb, det er nemlig ikke helt så enkelt som at købe en ejendom til dig selv. Læs mere her og lær meget mere om forældrekøb. 

Et forældrekøb er en investering, der gavner dit barn 

Et forældrekøb dækker over den investering der hedder sig, at forældrene køber en bolig, eventuelt i form af en andelslejlighed eller lignende, hvorefter denne udlejes. I dette tilfælde vil det gøre sig gældende, at udlejningen foretages til barnet. Det er dermed forældrene der her ejer boligen, mens det er børnene der lejer den. Det er særligt en fordel hvis barnet skal studere i de større byer, hvor det kan være svært at finde en bolig og hvor boligmarkedet generelt er meget stabilt. Når barnet ikke længere har brug for at leje i boligen, kan den eventuelt efterfølgende fortsat udlejes eller muligvis sælges med en fortjeneste. 

Tænk langsigtet inden du skriver under 

Tænk langsigtet inden du bestemmer dig for, at et forældrekøb er det rigtige for jer og jeres barn. Det at investere i en bolig kræver nøje overvejelser og kræver en vis likviditet samt friværdi. Når du ønsker at investere i et forældrekøb, er der derfor grundlæggende faktorer der vil være en fordel at have i tankerne. Du skal gøre alt for at finde en bolig med tanke på investering, altså at den ikke kommer til at miste sin værdi. Det kan være en lejlighed der er meget centralt placeret i en af de større byer, som har et noget mere konstant og stabilt boligmarked. Overvej om der skulle være et ekstra værelse, der kunne gøre boligen mere attraktiv til salg eller om der skal være muligheden for at dele boligen op i to lejemål på sigt. Tænk over mulighederne for renovering til fordel for at hæve værdien, så når du eventuelt skal sælge boligen igen, at det kommer ud med et overskud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Byg & bolig
Kontakt os

Skriv til os her og vi vender tilbage til dig indenfor 24 timer, er du interesseret i et tilbud på tømrerarbejde i Storkøbenhavn så kan du indhent et tilbud her.