Guide: Sådan vælger du den rette trampolin til din have

Børn og trampoline Norh Tømrer København

Trampoliner, også kaldt havetrampoliner er en almindelig syn i haver rundt om i landet, men på trods af deres popularitet kan det være svært at finde den rette trampolin

Vores tømrer og samarbejdspartner indenfor have og anlæg kan hjælpe dig med både opsætning og nedgravning af din nye trampolin. Med før du beslutter dig for en type af trampolin, vil vi gennem denne artikel give dig nogle råd. Du skal nemlig ikke lade dig narre af det faktum, at de fleste trampoliner ser ens ud, trampoliner kan have store forskelle i sikkerhed, kvalitet og holdbarhed. 

Hvilken form skal min trampolin have?

En trampolin også kan være rund, oval eller rektangulær. De mest almindelige trampoliner i de danske haver er runde eller cirkulære, som de også kaldes. Den største forskel mellem disse trampoliner og de ovale og rektangulære alternativer er, at der man hopper skubbes mod midten af måtten. Dette bidrager til et sikrere anvendelse, da risikoen for at falde ned reduceres. Da vægten er jævnt fordelt over hele trampolinen, så er konstruktionen også mere holdbar, og der kan derfor bruges billigere materialer, hvilket igen resulterer i en billigere pris for dig. Af samme grund har runde trampoliner en længere levetid end de ovale og rektangulære trampoliner. Vi anbefaler derfor at man vælger en rund trampolin. 

Hvilken størrelse skal jeg vælge på min trampolin?

Større trampoliner er generelt sjovere, fordi der er mere plads til at bevæge sig rundt. Da risikoen for at springe ind i hinanden falder, mindskes også risikoen for skade.

Hvor vigtigt er et sikkerhedsnet?

Et sikkerhedsnet rundt trampolinen beskytter ikke kun mod fald fra trampolinen, men også mod fald på trampolinens fjedre, som ellers kan gøre rigtigt ondt at falde på. Med et sikkerhedsnet kan store trampoliner også passe i mindre haver, fordi der ikke længere kræves en afstand godt stykke afstand mellem trampolinen og hårde overflader som sten eller vægge.

Hvad er forskellen mellem en blød og en hård trampolin?

En blød trampolin anbefales til små børn eller voksne med for eksempel ryg- eller knæsmerter. Bløde trampoliner er bedre egnet til leg end til tricks, det modsatte gælder for hårde trampoliner, som derfor er mere egnede til ældre børn.

En højkvalitets trampolin holder i mange år? En løsning er at købe en trampolin som er hård, men at bruge fjederforlængelser, når børnene er helt små for at skabe en midlertidigt blød trampolin. Dette er muligt, fordi at “hårdheden” på en trampolin i høj grad afhænger af længden af dens fjedre.

Kan en trampolin stå på en skrånende græsplæne?

Ja, men trampolinen skal stadig være lige. Dette løses let ved at grave i plænen. Et andet alternativ er at bruge for eksempel træplanker til at udjævne niveauforskellen, men så er det vigtigt at fastgøre plankerne ordentligt, så trampolinen ikke kan glide af. Norh tømrer kan sagtens hjælpe med denne løsning. 

Kontakt os hvis du ønsker hjælp med at montere din trampoline. 

børn trampolin