Byg dit eget legehus Norh Tømrer København

Gør det selv guide: byg dit eget legehus

 

Kombiner din håndværkergen med børnenes ønske om deres eget legehus – byg legehuset du altid har drømt om! Her kommer vi med en trin for trin guide til hvordan. 

 

1. Lad de indvendige vægge bestemme størrelsen på legehuset, når du skal bygge dit eget legehus

Lad størrelsen af de indvendige vægge bestemme størrelsen på legehuset. Brug for eksemel en 120 cm bred spånplade, som højden af langsidene, mens gavlene fik bredden. Brug nu dimensionerne, når du stiller dem op på gulvet, som måler i alt 240 x 140 centimeter med 120 x 45 mm størrelser. Spike her en krydsfinerplade nedenunder, der måler 200 x 140 centimeter og fyld denne med isolering.

2. Samle reglerne

Skær langsidene op til 120 x 200 cm og kig efter vinduer. Skru derefter drejeknapper (95 x 45 mm) direkte ind i skiven, omkring vinduer og alle yderkanter. Skær galvelsiderne, som er 120 cm brede og med en takhældning på 40 grader, ud. På en gavl så du også døren i den passende størrelse. Fastgør skinner til alle udvendige kanter og omkring døren, undtagen loftvinklen, hvor du monterer stængerne 45 mm fra kanten.

De indvendige vægge males inden du samler legehuset, byg dit eget legehus

3. Samle legehuset

Placer alle vægge på det nye gulv øverst og fastgør dem midlertidigt med skruer eller tang. Monter vinduer, i dette tilfælde special fremstillede plexiglasruder, og fastgør dem på lamellerne. Isoler alle vægge og dæk med pap. Hvis du er ubeslutsom, er det nu, du ringer til elektriker og beder ham om at trække alle ledninger ind i legehuset for fremtidig loftlampe eller væglampe.

 

4. Byg nu de  udvendige vægge

Dæk ydervæggene med ethvert panel fra gulvet op til den fremtidige loft kant (vent med hjørnerne), og slut med maling udvendigt og indvendigt. Hvis du er en modig, så lad børnene hjælpe.

5. Forsegle loftet med søm

Når hele reglen er dækket, skal du fastgøre en ekstra regel (95 x 45 mm) ovenpå. Fastgør det sidste tagpanel nedenunder, og monter derefter skinnerne på tagets lange og korte sider, og dæk overfladen med vindplade. Isoler og monter et krydsfinerplade på toppen og dæk med pap, der er fastgjort til en trekantstrimmel på begge sider.

6. Løft huset ud i deler

Løft derefter hele huset ud i dele: først gulvet og derefter alle fire vægge, som du skruer ind i hinanden, og til sidst løfter du loftet på plads.

7. Afslutte projektet, så er du færdig med dit projekt; byg dit eget legehus

Afsluttes med montering af alle dele, sæt de sammen, starte med guld og afslutte med loft. 

 

Synes du at de  alligevel lyder som en kompliceret opgave? Så kan vi hos Norh Tømrer hjælpe, hvis det er i Storkøbenhavn. Du kan kontakte os gennem vores kontakt formular her på siden og her få et tilbud på dit nye legehus.

Søger du noget anden indenfor renovering som vi ikke kan tilbyde så kan du sagtens finde det på Niipit.dk, der kan du nemlig finde næsten alt indenfor bolig og butikker.