Hvad koster en gulvlægning?

Hvad koster gulvlægning? Hvad er timepris og pris pr. Kvadratmeter på gulvlægning?

Ansættelse af en gulvbelægger til gulvlægning kan ske enten ved at betale en timepris eller med en fast pris pr. Kvadratmeter gulvlægning eller en fast pris, der beregnes på forhånd for hele arbejdet. Her finder du eksempler på, hvad en gulvlægger koster i timen, og hvad forskellige gulve kan koste både i materialer og arbejdes omkostninger.

Hvis du vil vide mere om isolering af gulv så kan du få mere viden her;
Læs mere om isolering af gulv på Husplushave.dk

Materielle omkostninger til gulvlægning, få svar her på spørgsmålet; Hvad koster gulvlægning

Gulvlægning-omkostninger, når vi taler om gulvlægning påvirker valg af materiale prisen meget, det kan nemlig svinge meget i pris, alt efter om man vælger billigere materialer eller eksklusive materialer. Der er ofte penge at spare, hvis du er på udkig efter tilbud eller lejer en gulvlæggere, som mange gange kan købe gulve til billigere priser direkte hos leverandørerne.

Nedenfor præsenteres nogle standardpriser på; hvad forskellige gulve kan koste per kvadratmeter. Vær opmærksom på, at priserne er cirkapriser. Hvad det nøjagtigt vil koster afhænger af omfanget på opgaven og hvor du bor, hvor godt du laver dit forarbejde og sammenligner priser samt hvilken kvalitet på gulvet du går efter. Det lavere tal i prisklassen er for billige gulve fra store byggemarkeder for eksempel Jem og fix, i mens det højere tal er mere eksklusive designergulve. Særlige forhold spiller også en rolle i prisen på materialer, såsom underlaget eller fugtigheden i værelset der gulvet skal lægges, priserne her er angivet for gulve under normale omstændigheder.

Hvad koster gulvlægning? Gulv, pris pr. Kvadratmeter 

Gulv materiale Pris pr. Kvadratmeter
Parketgulv 200 – 500 DK / kvm
Klik på parket 150 – 300 DK / kvm
Laminatgulve 50 – 200 DK / kvm
Linoleumsgulv 280 – 400 DK/ kvm
Flisegulv 150 – 700 DK / kvm
Vinylgulv 200 – 400 DK / kvm
 Epoxy 200 – 700 DK / kvm *

* Prisen varierer meget afhængigt af hvor tykt lager der er nødvendigt

Nogle ting, man skal overveje, når man køber gulve og investerer i gulvlægning:

Kontroller altid, om prisen inkluderer moms. Nogle handlende indstiller prisen uden moms, hvis de primært henvender sig til håndværkere.
Ud over selve gulvet er der ofte en masse mindre omkostninger, lige fra lister og tærskler til spartel eller skum. Forvent altid et tillæg på 10-20% på gulvprisen for disse “små ting”.
Sammenlign altid de priser, du finder på egen hånd, med hvad et gulvlægning selskab kan tilbyde. De  giver sjældent rabat på prisen materialer, og du kan derfor spare penge ved at gå gennem et gulvfirma, selvom at du måske tror at det er billigst at gøre det hele selv.

Arbejdsomkostninger, når du ansætter en gulvlægger, hvad koster en gulvlægger?

Hvis du ikke selv lægger gulvet, kan du leje en gulvlægger. Så hvis du ikke kun gerne vil have svar på spørgsmålet; “hvad koster gulvlægning i forhold til materialer” men gerne vil vide have svar på; “hvad koster en gulvlægger”. I Danmark er timeprisen for en gulvlægger ca. 350-600 DK (inkl. Moms). 

De faktorer, der påvirker, hvad du i sidste ende betaler for at ansætte en gulvlægger, er blandt andet:

Din egen undersøgelse, hvis du tager forskellige tilbud fra gulvfirmaer i god tid, kan du nemmere finde det “rigtige” prisniveau for dit gulvarbejde der skal laves, ved at sammenligne disse tilbud mellem dem.
Hvor i Danmark, du bor. Større byer for eksempel København er gulvlægger priserne generelt 15-25 procent dyrere. På den anden side er der normalt flere gulvlægger i de store byer, hvilket gør det nemmere for dig at sammenligne flere forskellige håndværkere, tømrer virksomheder og vælge den bedste.

Hvor meget andet arbejde der tilføjes, såsom nedrivning af tidligere gulve, skraldsortering og andet cirkulært arbejde påvirker også prisen. Mindre opgaver koster ofte lige så meget i “startomkostninger” som større, så udgifterne til arbejde pr. Kvadratmeter vil normalt være lidt lavere end for støtte projekter.

Vil du gerne have et præcist svar på hvad koster en gulvlægger eller på hvad koster gulvlægning, så kan du nemt på vores hjemmeside her indhente tilbud her. 

Norh Tømrer København
Norh Tømrer København

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *